Пређи на главни садржај

Истакнути

PUSLICA OBLANDA

Neobična puslica sa oblandom – zaboravljeni kolač iz starog kuvara.  U moru modernih torti i kolača, ponekad najviše prijaju oni starinski ukusi koji nas vrate u detinjstvo, gde je svaki zalogaj bio pun topline i pažnje. Ova neobična puslica sa oblandom upravo je takav kolač – starinski, a opet poseban i nesvakidašnji. Spoj hrskave oblande, vazdušastih belanaca sa orasima i bogatog fila od žumanaca stvara jedinstvenu kombinaciju tekstura i ukusa kojoj je teško odoleti. Ono što je čini drugačijom jeste to što se peče – da, pečena puslica u oblandi! Rezultat je savršen balans između mekoće i hrskavosti, starinskog i posebnog. Idealna je za praznike, slave ili kada jednostavno želite da podsetite sebe i druge koliko je moćan ukus domaće poslastice. Ovaj recept sam prvi put probala pre nekih 30 godina kod moje jetrve 🧡   Potrebno je: Pakovanje oblandi Za jedan list oblande je potrebno: 3 bjelanca  150 gr šećera  Sjeckani orasi (ne piše količina ali sam ja stavila 5...

MEDOVIK

Sastojci:

4 jaja,
200 g secera,
1 kasicica sode bikarbone (moze i pecivo),
 150 g meda,
 3, 5 case brasna
 fil:
2 solje mlijeka,
 1 jaje,
 1 casa secera,
 2 kasike brasna,
 250 grama margarina

Priprema:

Od navedenih sastojaka umutiti tjesto, 2-3 kasike tjesta staviti na zadno pleha, prethodno dobro oprano i pouljeno, (ja sam pekla na pek papiru) razvuci mokrim nozem sto je vise moguce, da bude tanka korica.  Peci 5-6 minuta na 180 stepeni. Ispeci 6 korica. Skuvati fil, i u hladan fil dodati margarin. Filovati korice, malo fila ostaviti za premaz cijele torte, u tankom sloju. Ukus je fenomenalan, a recept je original iz Rusije..
napomena: casa i solja je mjera od 2 dl

Коментари

Odricanje odgovornosti

Svi recepti i saveti na blogu “Svekrvica” služe u informativne svrhe. Ne odgovaramo za rezultate pripreme jela ili moguće alergijske reakcije.

Isprobajte nasa napopularnija jela