Пређи на главни садржај

Истакнути

PUSLICA OBLANDA

Neobična puslica sa oblandom – zaboravljeni kolač iz starog kuvara.  U moru modernih torti i kolača, ponekad najviše prijaju oni starinski ukusi koji nas vrate u detinjstvo, gde je svaki zalogaj bio pun topline i pažnje. Ova neobična puslica sa oblandom upravo je takav kolač – starinski, a opet poseban i nesvakidašnji. Spoj hrskave oblande, vazdušastih belanaca sa orasima i bogatog fila od žumanaca stvara jedinstvenu kombinaciju tekstura i ukusa kojoj je teško odoleti. Ono što je čini drugačijom jeste to što se peče – da, pečena puslica u oblandi! Rezultat je savršen balans između mekoće i hrskavosti, starinskog i posebnog. Idealna je za praznike, slave ili kada jednostavno želite da podsetite sebe i druge koliko je moćan ukus domaće poslastice. Ovaj recept sam prvi put probala pre nekih 30 godina kod moje jetrve 🧡   Potrebno je: Pakovanje oblandi Za jedan list oblande je potrebno: 3 bjelanca  150 gr šećera  Sjeckani orasi (ne piše količina ali sam ja stavila 5...

PITA SA JABUKAMA I ORASIMA


Sastojci:

1 kg jabuka
100 gr sjeckanih oraha
100 gr secera
malo ulja
sok 1 limuna
cimet
1 vanilija
50 gr grozdjica
1 pakovanje gotovih kora

Priprema:

Jabuke izrendati na trenici i dodati sve ostalo sastoje, pa malo pouljiti i izmjesati.
Koru isjeci na duzinu tepsije, prvu koru poprskati sa malo ulja, pa staviti drugi list jufke, preko staviti rendane jabuke, a preko jabuka višak koji je ostao od sjecene jufke. Urolati i staviti u malo pouljenu tepsiju. Kad sve urolate poprskati sa malo ulja i posuti sa vrlo malo secera. Isjeci i staviti da se pece na 220 stepeni. 2 dl vode malo ukuvati sa 2 soljice secera, pa kad pita bude pecena polako kasikom preliti preko pite. Vratiti jos par minuta u rernu.


Коментари

Odricanje odgovornosti

Svi recepti i saveti na blogu “Svekrvica” služe u informativne svrhe. Ne odgovaramo za rezultate pripreme jela ili moguće alergijske reakcije.

Isprobajte nasa napopularnija jela