Пређи на главни садржај

Истакнути

PUSLICA OBLANDA

Neobična puslica sa oblandom – zaboravljeni kolač iz starog kuvara.  U moru modernih torti i kolača, ponekad najviše prijaju oni starinski ukusi koji nas vrate u detinjstvo, gde je svaki zalogaj bio pun topline i pažnje. Ova neobična puslica sa oblandom upravo je takav kolač – starinski, a opet poseban i nesvakidašnji. Spoj hrskave oblande, vazdušastih belanaca sa orasima i bogatog fila od žumanaca stvara jedinstvenu kombinaciju tekstura i ukusa kojoj je teško odoleti. Ono što je čini drugačijom jeste to što se peče – da, pečena puslica u oblandi! Rezultat je savršen balans između mekoće i hrskavosti, starinskog i posebnog. Idealna je za praznike, slave ili kada jednostavno želite da podsetite sebe i druge koliko je moćan ukus domaće poslastice. Ovaj recept sam prvi put probala pre nekih 30 godina kod moje jetrve 🧡   Potrebno je: Pakovanje oblandi Za jedan list oblande je potrebno: 3 bjelanca  150 gr šećera  Sjeckani orasi (ne piše količina ali sam ja stavila 5...

Mini pizza


za tjesto:
1 jaje, 
1 čaša ulja,
1 čaša mlijeka
, 2 čaše vode,
 so,
 germa(kvasac),
 brašna po potrebi.
 (mjera-1 casa je casa od jogurta)
nadjev: 
salama, sir trapist, kečap, origano


Priprema:

Zakuvati tjesto od navedenih sastojaka, i ostaviti da nadođe. Zatim ga razvaljati oklagijom na debljinu manju od 1 cm. Vaditi krugove čašom, kao krofne, redati u pouljen pleh, svaki posebno posuti kečapom, origanom, rendanom salamom i rendanim sirom. Peći na 200 stepeni dok ne porumeni, a obzirom da su komadi manji, nije potrebno puno vremena. Meni je od ove smjese izašlo puna 2 pleha mini pizza.

Коментари

Odricanje odgovornosti

Svi recepti i saveti na blogu “Svekrvica” služe u informativne svrhe. Ne odgovaramo za rezultate pripreme jela ili moguće alergijske reakcije.

Isprobajte nasa napopularnija jela