Пређи на главни садржај

Истакнути

PUSLICA OBLANDA

Neobična puslica sa oblandom – zaboravljeni kolač iz starog kuvara.  U moru modernih torti i kolača, ponekad najviše prijaju oni starinski ukusi koji nas vrate u detinjstvo, gde je svaki zalogaj bio pun topline i pažnje. Ova neobična puslica sa oblandom upravo je takav kolač – starinski, a opet poseban i nesvakidašnji. Spoj hrskave oblande, vazdušastih belanaca sa orasima i bogatog fila od žumanaca stvara jedinstvenu kombinaciju tekstura i ukusa kojoj je teško odoleti. Ono što je čini drugačijom jeste to što se peče – da, pečena puslica u oblandi! Rezultat je savršen balans između mekoće i hrskavosti, starinskog i posebnog. Idealna je za praznike, slave ili kada jednostavno želite da podsetite sebe i druge koliko je moćan ukus domaće poslastice. Ovaj recept sam prvi put probala pre nekih 30 godina kod moje jetrve 🧡   Potrebno je: Pakovanje oblandi Za jedan list oblande je potrebno: 3 bjelanca  150 gr šećera  Sjeckani orasi (ne piše količina ali sam ja stavila 5...

POSNI ROŠČIĆI





Potrebno je:

300 gr brašna

100 gr šećera u prahu

100 gr mljevenih semenki od bundeve

250 gr posnog margarina

1 kašičicaa ulja od bundeve (možete i obično ulje)

Još: 100 gr čokolade za kuvanje (za dekoraciju)

Izmješati sve sastojke, umotati u foliju i ostaviti u zamrzivaču 15 minuta da se fino ohladi. Oblikovati roščiće i ređati u pleh obložen papirom za pečenje. Peći 10 minuta na 200°C. Kada se potpuno ohlade, vrhove umočiti u otopljenu čokoladu sa 1 kašikom margarina.

  • Ps. Umjesto sjemenki bundeve možete koristiti i mlj.orahe ili lješnike.


 

Коментари

Odricanje odgovornosti

Svi recepti i saveti na blogu “Svekrvica” služe u informativne svrhe. Ne odgovaramo za rezultate pripreme jela ili moguće alergijske reakcije.

Isprobajte nasa napopularnija jela