Kremasta čorba od kiselih krastavčića – iznenađujuće osveženje u tanjiru
Ako volite toplu, mirisnu i neodoljivo kremastu čorbu, ali s daškom nečeg neočekivanog – ovo je pravi recept za vas! Ova čorba spaja klasične, domaće sastojke s laganom kiselkastom notom koja joj daje poseban karakter.
Već na prvi pogled, njena nežna, svetložuta boja s primesama zelenih i narandžastih tonova budi radoznalost i mami kašiku u tanjir. Krupnije komadiće krompira i šargarepe obavija baršunasti, gusti sos, a osvežavajući miris kopra nagoveštava lagano i uravnoteženo jelo.
Jedan od ključnih sastojaka – kiseli krastavčići, donosi neobičan kontrast, dajući čorbi blagu kiselkastu svežinu, dok posna pavlaka doprinosi bogatoj i punoj teksturi. Sve zajedno, ovo jelo je pravo malo gastronomsko iznenađenje koje greje dušu, osvežava nepca i pruža jedinstveno iskustvo u svakom zalogaju.
Savršena je za lagani ručak, predjelo ili večeru, a uz komad hrskavog hleba postaje pravo, kompletno uživanje. Da li ste spremni da isprobate ovu nesvakidašnju kombinaciju?
Potrebno je:
Velika glavica luka
1 veća mrkva
2 čena belog luka
4 kisela krastavčića
2 veća krompira
2 kašike brašna
Kopar, si, vegeta, biber
1 posna pavlaka za kuvanju
100 ml tečnosti iz tegle krastavčića
1 l vode u koju ste dodali vegete po ukusu
Luk sitno nasjeckati a mrkvu na krupnije kockice. Propržiti ih na 1 dl ulja pa dodati sjeckani na kocke krompir a zatim brašno i kratko propržiti da se brašno sjedini sa povrćem. Naliti vodu sa vegetom pa kada provri dodati kisele krastavčiće sječene na krugove ali ukoso sječene i dodati beli luk. Dodati i sve začine i pustiti da kuva oko 20 minuta. Nakon toga, pomiješati posnu pavlaku, tečnost od krastavčića i svježi kopar pa dodati u čorbu. Miješati par trenutaka da se masa fino izjednači, pustiti još koji minut da kuva i to je to 😇
Нема коментара:
Постави коментар