четвртак, 27. март 2025.

POSNA PASTETA SA SUSAMOM

U svetu posnih jela, neka od najlepših otkrića kriju se u starim manastirskim kuvarima, gde su recepti prenošeni s posebnom pažnjom i ljubavlju. Među njima, pre više od dvadeset godina, pronašla sam recept za paštetu od susama i tunjevine u knjizi Manastira Rukumija. Ova pašteta osvaja bogatim ukusom i kremastom teksturom, a jednostavne, ali moćne namirnice čine je savršenim izborom za svaki posni sto. Spoj nežno prženog susama i aromatične tunjevine donosi toplinu tradicije u svakom zalogaju, podsećajući nas da su najbolji recepti oni koji odolevaju vremenu. ❤️



Posni recepti, posna pašteta, post,

Sastojci:

-2 tunjevine
-1 margarin
-100 grama proprzenog susama
-2 kasicice soka od limuna
-biber

Priprema:

dok se hladi susam,mikserom umutite tunjevinu i margarin, u to dodajte hladan susam i sve dobro izmjesati.Dodajte 2 kasisice cjedjenog limuna,posolite i pobiberite... ako stavljate u cinijice,ukrasite sa kolutom limuna... ukus je fenomenalan.

1 коментар:

  1. Анониман27. март 2025. 09:50

    Napravim i kada nije post, svi u kuci volimo ovu domacu, zdravu verziju posne pastete

    ОдговориИзбриши