Пређи на главни садржај

Истакнути

POSNE PROJARICE SA TIKVICAMA

Posne Projarice: Spoj Tradicije i Svježine Dobrodošli u svijet ukusa gdje se tradicija susreće sa svježinom prirode! Danas vam donosim recept koji će vas oduševiti jednostavnošću pripreme i bogatstvom okusa – posne projarice sa tikvicama, peršunom i sjemenkama. Ove projarice nisu samo jelo; one su mali zalogaji sreće koji donose toplinu doma i miris svježe pečenog kukuruza. Bilo da ste u potrazi za savršenim doručkom, laganom večerom ili ukusnim dodatkom glavnom jelu, ove projarice su idealan izbor. Spoj sočne tikvice, aromatičnog svježeg peršuna i hrskavih sjemenki stvara harmoniju tekstura i okusa koja će vas osvojiti na prvi zalogaj. Osim što su nevjerojatno ukusne, ove projarice su i posne, što ih čini savršenim za dane posta ili za sve one koji preferiraju biljnu prehranu. Pripremite se da vaša kuhinja zamiriše na domaće i da vaša nepca dožive pravu rapsodiju! P.s još sam dodala par kockica posnog sira, tek da iskoristim 🥰 Posne Projarice sa Tikvicama, Peršunom i Sjemenkama: ...

POSNA PASTETA SA SUSAMOM

U svetu posnih jela, neka od najlepših otkrića kriju se u starim manastirskim kuvarima, gde su recepti prenošeni s posebnom pažnjom i ljubavlju. Među njima, pre više od dvadeset godina, pronašla sam recept za paštetu od susama i tunjevine u knjizi Manastira Rukumija. Ova pašteta osvaja bogatim ukusom i kremastom teksturom, a jednostavne, ali moćne namirnice čine je savršenim izborom za svaki posni sto. Spoj nežno prženog susama i aromatične tunjevine donosi toplinu tradicije u svakom zalogaju, podsećajući nas da su najbolji recepti oni koji odolevaju vremenu. ❤️



Posni recepti, posna pašteta, post,

Sastojci:

-2 tunjevine
-1 margarin
-100 grama proprzenog susama
-2 kasicice soka od limuna
-biber

Priprema:

dok se hladi susam,mikserom umutite tunjevinu i margarin, u to dodajte hladan susam i sve dobro izmjesati.Dodajte 2 kasisice cjedjenog limuna,posolite i pobiberite... ako stavljate u cinijice,ukrasite sa kolutom limuna... ukus je fenomenalan.

Коментари

  1. Анониман27. март 2025. 09:50

    Napravim i kada nije post, svi u kuci volimo ovu domacu, zdravu verziju posne pastete

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Odricanje odgovornosti

Svi recepti i saveti na blogu “Svekrvica” služe u informativne svrhe. Ne odgovaramo za rezultate pripreme jela ili moguće alergijske reakcije.

Isprobajte nasa napopularnija jela