Пређи на главни садржај

Истакнути

RIBLJI ŠTAPIĆI IZ RERNE

 Lagani riblji ručak iz rerne – zdrav, ukusan i bez mnogo muke. U danima kada želimo da ručak bude lagan, ali ipak ukusan i hranljiv, kombinacija ribe i povrća je uvek pravi izbor. Ovaj jednostavni recept je idealan za one koji poste, vode računa o ishrani ili jednostavno žele brz obrok koji ne zahteva mnogo vremena u kuhinji. Riblji štapići iz rerne su praktično rešenje kad nemamo svežu ribu pri ruci, a želimo da uživamo u njenom blagom ukusu. Pečenjem u rerni umesto prženja štedi se vreme, ali i kalorije, što ovaj obrok čini još privlačnijim. Uz njih, poslužen je klasični bareni krompir – jednostavan, ali nezamenjiv prilog koji se savršeno slaže sa ribom. Za dodatnu svežinu i boju tu je kratko dinstani spanać, obogaćen kašikom posne pavlake, koji jelu daje kremastu strukturu i blagu kiselkastu notu. Preko svega se narenda malo posnog biljnog sira – taman toliko da zaokruži ukuse i doda onu finu, topljivu završnicu. Ono što bih htjela da napomenem je to, da uvijek birate skuplju v...

POSNI KOLUTIĆI


Ovi starinski posni kolači od čajnih kolutića vraćaju mirise i ukuse detinjstva, kada su ih naše bake i tetke s ljubavlju spremale za slavu i porodična okupljanja. Jednostavni, a neodoljivi, nastaju spajanjem nežnih keksića sa slasnim filom, a zatim se uvaljaju u mirisni kokos, koji im daje prepoznatljiv izgled i teksturu. Svaki zalogaj budi uspomene na vreme kada su kolači bili pripremani s pažnjom, bez žurbe, uz smeh i priče koje su se prenosile s generacije na generaciju. Ovi mali slatki zalogaji nisu samo poslastica – oni su deo porodične tradicije koja se i danas rado neguje.  Svaki put kada vidim ove kolačiće kroz glavu mi prolazi pesma "još pamtim svoje detinjstvo rano"...



Posni kolači

Sastojci:

Posni cajni kolutici,
1 puding od vanilije,
1 posni margarin,
1 vanilija secer,
100 g kokosovog brasna,
sok za umakanje kolutica.

Priprema:

Skuvati puding na vodi( 3dl.- u 1 dl razmutiti puding,a preostala 2dl da provri sa 4 kasike secera i 1 vanilijom).Kad se ohladi puding,dodati posni margarin i umutiti.Cajne kolutice umakati u negazirani sok i sastavljati sa filom.Zatim uvaljati u kokosovo brasno.

Коментари

Odricanje odgovornosti

Svi recepti i saveti na blogu “Svekrvica” služe u informativne svrhe. Ne odgovaramo za rezultate pripreme jela ili moguće alergijske reakcije.

Isprobajte nasa napopularnija jela