Пређи на главни садржај

Истакнути

RIBLJI ŠTAPIĆI IZ RERNE

 Lagani riblji ručak iz rerne – zdrav, ukusan i bez mnogo muke. U danima kada želimo da ručak bude lagan, ali ipak ukusan i hranljiv, kombinacija ribe i povrća je uvek pravi izbor. Ovaj jednostavni recept je idealan za one koji poste, vode računa o ishrani ili jednostavno žele brz obrok koji ne zahteva mnogo vremena u kuhinji. Riblji štapići iz rerne su praktično rešenje kad nemamo svežu ribu pri ruci, a želimo da uživamo u njenom blagom ukusu. Pečenjem u rerni umesto prženja štedi se vreme, ali i kalorije, što ovaj obrok čini još privlačnijim. Uz njih, poslužen je klasični bareni krompir – jednostavan, ali nezamenjiv prilog koji se savršeno slaže sa ribom. Za dodatnu svežinu i boju tu je kratko dinstani spanać, obogaćen kašikom posne pavlake, koji jelu daje kremastu strukturu i blagu kiselkastu notu. Preko svega se narenda malo posnog biljnog sira – taman toliko da zaokruži ukuse i doda onu finu, topljivu završnicu. Ono što bih htjela da napomenem je to, da uvijek birate skuplju v...

SLANE POSNE TORTICE

 

Slano posno predjelo koje mami poglede i ukuse


Ovo elegantno posno predjelo je prava mala umetnost na tanjiru – spoj nežne teksture i bogatog ukusa, pripremljeno s ljubavlju i pažnjom prema svakom detalju. Biskvitna korpica od aromatičnog testa krije kremasti nadev od posnog biljnog sira, obogaćen rendanom šargarepom i finim začinima. Završni detalj – kolut masline i prstohvat sušenog peršuna – daju mu neodoljivu notu svežine i elegancije.


Ovo jelo nije samo ukusan zalogaj, već i ukras svake praznične trpeze. Idealan izbor za post, slave, svečane večere ili kada želite da svoje goste iznenadite nečim drugačijim i posebnim.


Posno, a raskošno. Jednostavno – napravljeno s ljubavlju.

Napomena:

Modlice sam kupila na "Shein", ali ih ima I na "Temu".


Posna predjela

Posna predjela

Posna predjela

Slika ispod je simbolična i preuzeta je sa Temu tek da znate o kojim modlama je reč.👇






Potrebno je:
Kora:
300 gr brašna 
1 kašičica soli
1 prašak za pecivo
100 ml ulja
250 ml mineralne vode 
1 kašika senfa
1 kašičica mljevene kurkume
5 kašika vegan jogurta (Alpro)

Fil:
450 gr vegan krem sira
1 veća mrkva
So, biber


Pomiješati brašno, so, prašak za pecivo i kurkumu.  
Dodati mineralnu vodu, ulje, senf i jogurt. Sve fino izmiješati i sipati u modle za pečenje.
Peći oko 20 minuta ba 200°C ili dok ne bude pečeno.

Mrkvu usitniti u blenderu da bi ostali sitni komadići. (U krajnjem slučaju izrendati)
Dodati prvo biber pa po potrebi i malo soli. Filovati korpice i dekorisati po želji.



Коментари

  1. Da li ova silikonska modla moze da izdrzi 200 stepeni. Deluje tanka. Ima li oznaka na modli do koliko stepeni moze izdrzati? Hvala.

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Odricanje odgovornosti

Svi recepti i saveti na blogu “Svekrvica” služe u informativne svrhe. Ne odgovaramo za rezultate pripreme jela ili moguće alergijske reakcije.

Isprobajte nasa napopularnija jela