недеља, 13. април 2025.

SLANE POSNE TORTICE

 

Slano posno predjelo koje mami poglede i ukuse


Ovo elegantno posno predjelo je prava mala umetnost na tanjiru – spoj nežne teksture i bogatog ukusa, pripremljeno s ljubavlju i pažnjom prema svakom detalju. Biskvitna korpica od aromatičnog testa krije kremasti nadev od posnog biljnog sira, obogaćen rendanom šargarepom i finim začinima. Završni detalj – kolut masline i prstohvat sušenog peršuna – daju mu neodoljivu notu svežine i elegancije.


Ovo jelo nije samo ukusan zalogaj, već i ukras svake praznične trpeze. Idealan izbor za post, slave, svečane večere ili kada želite da svoje goste iznenadite nečim drugačijim i posebnim.


Posno, a raskošno. Jednostavno – napravljeno s ljubavlju.

Napomena:

Modlice sam kupila na "Shein", ali ih ima I na "Temu".


Posna predjela

Posna predjela

Posna predjela

Slika ispod je simbolična i preuzeta je sa Temu tek da znate o kojim modlama je reč.👇






Potrebno je:
Kora:
300 gr brašna 
1 kašičica soli
1 prašak za pecivo
100 ml ulja
250 ml mineralne vode 
1 kašika senfa
1 kašičica mljevene kurkume
5 kašika vegan jogurta (Alpro)

Fil:
450 gr vegan krem sira
1 veća mrkva
So, biber


Pomiješati brašno, so, prašak za pecivo i kurkumu.  
Dodati mineralnu vodu, ulje, senf i jogurt. Sve fino izmiješati i sipati u modle za pečenje.
Peći oko 20 minuta ba 200°C ili dok ne bude pečeno.

Mrkvu usitniti u blenderu da bi ostali sitni komadići. (U krajnjem slučaju izrendati)
Dodati prvo biber pa po potrebi i malo soli. Filovati korpice i dekorisati po želji.



1 коментар:

  1. Da li ova silikonska modla moze da izdrzi 200 stepeni. Deluje tanka. Ima li oznaka na modli do koliko stepeni moze izdrzati? Hvala.

    ОдговориИзбриши