Пређи на главни садржај

Истакнути

PUSLICA OBLANDA

Neobična puslica sa oblandom – zaboravljeni kolač iz starog kuvara.  U moru modernih torti i kolača, ponekad najviše prijaju oni starinski ukusi koji nas vrate u detinjstvo, gde je svaki zalogaj bio pun topline i pažnje. Ova neobična puslica sa oblandom upravo je takav kolač – starinski, a opet poseban i nesvakidašnji. Spoj hrskave oblande, vazdušastih belanaca sa orasima i bogatog fila od žumanaca stvara jedinstvenu kombinaciju tekstura i ukusa kojoj je teško odoleti. Ono što je čini drugačijom jeste to što se peče – da, pečena puslica u oblandi! Rezultat je savršen balans između mekoće i hrskavosti, starinskog i posebnog. Idealna je za praznike, slave ili kada jednostavno želite da podsetite sebe i druge koliko je moćan ukus domaće poslastice. Ovaj recept sam prvi put probala pre nekih 30 godina kod moje jetrve 🧡   Potrebno je: Pakovanje oblandi Za jedan list oblande je potrebno: 3 bjelanca  150 gr šećera  Sjeckani orasi (ne piše količina ali sam ja stavila 5...

SLANE POSNE TORTICE

 

Slano posno predjelo koje mami poglede i ukuse


Ovo elegantno posno predjelo je prava mala umetnost na tanjiru – spoj nežne teksture i bogatog ukusa, pripremljeno s ljubavlju i pažnjom prema svakom detalju. Biskvitna korpica od aromatičnog testa krije kremasti nadev od posnog biljnog sira, obogaćen rendanom šargarepom i finim začinima. Završni detalj – kolut masline i prstohvat sušenog peršuna – daju mu neodoljivu notu svežine i elegancije.


Ovo jelo nije samo ukusan zalogaj, već i ukras svake praznične trpeze. Idealan izbor za post, slave, svečane večere ili kada želite da svoje goste iznenadite nečim drugačijim i posebnim.


Posno, a raskošno. Jednostavno – napravljeno s ljubavlju.

Napomena:

Modlice sam kupila na "Shein", ali ih ima I na "Temu".


Posna predjela

Posna predjela

Posna predjela

Slika ispod je simbolična i preuzeta je sa Temu tek da znate o kojim modlama je reč.👇






Potrebno je:
Kora:
300 gr brašna 
1 kašičica soli
1 prašak za pecivo
100 ml ulja
250 ml mineralne vode 
1 kašika senfa
1 kašičica mljevene kurkume
5 kašika vegan jogurta (Alpro)

Fil:
450 gr vegan krem sira
1 veća mrkva
So, biber


Pomiješati brašno, so, prašak za pecivo i kurkumu.  
Dodati mineralnu vodu, ulje, senf i jogurt. Sve fino izmiješati i sipati u modle za pečenje.
Peći oko 20 minuta ba 200°C ili dok ne bude pečeno.

Mrkvu usitniti u blenderu da bi ostali sitni komadići. (U krajnjem slučaju izrendati)
Dodati prvo biber pa po potrebi i malo soli. Filovati korpice i dekorisati po želji.



Коментари

  1. Da li ova silikonska modla moze da izdrzi 200 stepeni. Deluje tanka. Ima li oznaka na modli do koliko stepeni moze izdrzati? Hvala.

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Odricanje odgovornosti

Svi recepti i saveti na blogu “Svekrvica” služe u informativne svrhe. Ne odgovaramo za rezultate pripreme jela ili moguće alergijske reakcije.

Isprobajte nasa napopularnija jela