Истакнути

RIBLJI ŠTAPIĆI IZ RERNE

 Lagani riblji ručak iz rerne – zdrav, ukusan i bez mnogo muke.



U danima kada želimo da ručak bude lagan, ali ipak ukusan i hranljiv, kombinacija ribe i povrća je uvek pravi izbor. Ovaj jednostavni recept je idealan za one koji poste, vode računa o ishrani ili jednostavno žele brz obrok koji ne zahteva mnogo vremena u kuhinji.


Riblji štapići iz rerne su praktično rešenje kad nemamo svežu ribu pri ruci, a želimo da uživamo u njenom blagom ukusu. Pečenjem u rerni umesto prženja štedi se vreme, ali i kalorije, što ovaj obrok čini još privlačnijim.


Uz njih, poslužen je klasični bareni krompir – jednostavan, ali nezamenjiv prilog koji se savršeno slaže sa ribom. Za dodatnu svežinu i boju tu je kratko dinstani spanać, obogaćen kašikom posne pavlake, koji jelu daje kremastu strukturu i blagu kiselkastu notu. Preko svega se narenda malo posnog biljnog sira – taman toliko da zaokruži ukuse i doda onu finu, topljivu završnicu.


Ono što bih htjela da napomenem je to, da uvijek birate skuplju varijantu štapića. Ne kupujte one rinfuzne, jer u njima nažalost najmanje ima ribe 😏 puni su sumnjivih aditiva a da i ne znamo šta je u njima. Kada ih prerežete unutra nije bijela boja ribe već neka čudna boja. Ja lično, uvijek uzimam "IGLO" jer je to baš pravi riblji štapić, sa ribljim mesom.

riba, post, posno jelo, vege




riblji stapici, posno jelo, riba, vege



riba, vege, posno jelo, post




riba, vege, posno jelo, post


Ovaj ručak je odličan  i za dane posta, ali i za svaki drugi dan kada želite zdrav obrok koji će prijati stomaku, a i oku. Priprema je brza i laka, pa ga možete praviti i tokom radne nedelje, kad vremena uvek fali.


Probajte ovu ukusnu kombinaciju i uživajte u jednostavnosti domaće kuhinje.


Priprema je jednostavna:


Od namirnica je potrebno:

5-6 komada krompira srednje veličin, 

špinat 4 pune šake nažalost nisam vagala pa ne znam koliko je to grama. 

200 gr posnog rendanog sira 

pakovanje ribljih štapića (ja koristim IGLO jer su oni baš komadi ribe)

250 ml posne pavlake za kuvanje (alpro)


Začini: ruzmarin I slično


Dakle

Krompir ogulite, narežite na komade i skuvajte u posoljenoj vodi.

U posudu u kojoj ćete peći poređajte kuvan i oceđen krompir i malo ga zgnječite viljuškom. Posolite po ukusu. Preko toga rasporediti listove svježeg špinata (može i zamrznut). U zdjelu naliti pavlaku i dodati začine po ukusu, so, biber, ruzmarin, origano i ako želite neki svoj omiljeni začin, a zatim preliti preko špinata. Sve posuti sa rendanim sirom, a po vrhu staviti štapiće ribe.

Peći na 200°C  barem sata, ili dok ne porumeni. 


Коментари

Odricanje odgovornosti

Svi recepti i saveti na blogu “Svekrvica” služe u informativne svrhe. Ne odgovaramo za rezultate pripreme jela ili moguće alergijske reakcije.

Isprobajte nasa napopularnija jela