Ako tražite brz i ukusan način da pripremite slane posne rolate, ovo je pravi recept za vas! Uz malo truda, od jednog pakovanja gotovih kora dobićete dva rolata, savršena za sve prilike – bilo da je u pitanju porodični ručak, slavska trpeza ili posluženje za goste. Ovi rolati su sočni, bogatog ukusa i lako se kombinuju sa različitim nadevima, pa ih možete prilagoditi svom ukusu. Priprema je jednostavna, a rezultat – fantastičan!
Smjesa za premazivanje kora:
1 casa ulja
2 cace kisele vode
10 kasika griza
4 kasike brasna
1 prasak za pecivo
1,5 casa posnog majoneza
so po ukusu
1 gotove kore za pitu
posni sir
malo svejezeg spinata (za prvi rolat)
5-6 sampinjona, 2-3 kasike ajvara (za drugi rolat)
napomena: 1 casa = 2dl
Sve navedene sastojke umutite. Jufke podijelite na dva dijela. Na pouljen pleh stavite jedan list, premazite sa filom, stavite drugi list pa opet premazite filom. Na svaki drugi list pospite sjeckanog svezeg spanaca. Zadnji list jufke premazite filom pa pospite susamom. Ispecite na 200 stepeni dok ne porumeni. Kada je pecena izvrnuti na vlaznu krpu tako da susam bude odozdo, pa prekriti i drugom vlaznom krpom odozgo da kora fino omeksa. Kad se malo prohladi premazite je majonezom i narendati posnim sirom, a zatim uviti u rolat. Isto to uciniti i sa drugim dijelom preostalih kora za pitu. Isfilovati preostalom smjesom, a na svaku drugu koru stavite prodinstane sjeckane sampinjone pomjesane sa ajvarom.Ispeci, prohladiti i premazati majonezom i rendanim sirom. Uviti u rolat.
Rolat sam pravila po receptu koji nam je poslala Ljiljana Mladenovic <3 Hvala Ljiljo od srca, rolat je predivan!
Da li 1.5 casa majoneza ide u smesu za kore ili je to za filovanje?
ОдговориИзбришиMajonez se mješa sa grizom i ostalim navedenim sastojcima, i sa tim premazujete kore-jufke, a na svaki drugi dio stavite špinat, pa poslednji red opet premaže filom i pospete susamom. A drugi rolat sve isto samo umjesto špinata stavite šampinjone i ajvar.
ОдговориИзбришиTreba mi recept za običnu posni slani koru bez dodataka.hvala
ОдговориИзбришиMirjana, kako mislis bez dodataka? kao obicnu piskotu?
ОдговориИзбришиDa
ИзбришиDa li ovaj rolat uvijam pre pecenja ili posle pecenja
ОдговориИзбришиPosle pecenja u vlaznu krpu se uvije, pa kad odstoji odvije se, nafiluje i ponovo uvije u rolat (bez krpe ovog puta). Prelepi su rolati, ja svake godine pravim.
ОдговориИзбришиKoliko kora se koristi za jedan rolat?
ИзбришиRado cu ih probati ove godine.Hvala!!
ОдговориИзбришиRolati su fantasticni i svake godine ih pravim za slavi moju Sveti Nikola
ОдговориИзбришиMoze li jos neki recept za posni rolat ili tortu?
ОдговориИзбришиPogledajte po blogu, ima dosta posnih recepata :)
ИзбришиKoliko je majoneza potrebno za premazivanje pecenih kora?
ОдговориИзбришиPre rendanog sira premazete po potrebi, tj. da bude fino premazano, toliko da sir moze fino da se "uhvati" za majonez. Ne znam Vam reci u militrazi ali odokativno premazete cijelu koru.
ОдговориИзбришиКоји посни сир користите
ОдговориИзбришиJa koristim bilo koji posni trapist. U marketu pitajte koji je posni. Ima zuto i crveno pakovanje. Ja oba uzimam, kako kad.
ОдговориИзбришиRolati su odlični,posebno sa ajvarom. Pravila sam i jedan drugi.
ОдговориИзбришиHvala na isprobavanju :)
Избришиkoliko kora ide za jedan rolat?
Избриши