Пређи на главни садржај

Истакнути

POSNE PROJARICE SA TIKVICAMA

Posne Projarice: Spoj Tradicije i Svježine Dobrodošli u svijet ukusa gdje se tradicija susreće sa svježinom prirode! Danas vam donosim recept koji će vas oduševiti jednostavnošću pripreme i bogatstvom okusa – posne projarice sa tikvicama, peršunom i sjemenkama. Ove projarice nisu samo jelo; one su mali zalogaji sreće koji donose toplinu doma i miris svježe pečenog kukuruza. Bilo da ste u potrazi za savršenim doručkom, laganom večerom ili ukusnim dodatkom glavnom jelu, ove projarice su idealan izbor. Spoj sočne tikvice, aromatičnog svježeg peršuna i hrskavih sjemenki stvara harmoniju tekstura i okusa koja će vas osvojiti na prvi zalogaj. Osim što su nevjerojatno ukusne, ove projarice su i posne, što ih čini savršenim za dane posta ili za sve one koji preferiraju biljnu prehranu. Pripremite se da vaša kuhinja zamiriše na domaće i da vaša nepca dožive pravu rapsodiju! P.s još sam dodala par kockica posnog sira, tek da iskoristim 🥰 Posne Projarice sa Tikvicama, Peršunom i Sjemenkama: ...

Šnicle od soje na lovački način


   Šnicle od soje su odličan izbor za vegeterijanski ili posni obrok. Soja je izuzetno korisna namirnica koja, pored visokog sadržaja proteina, nudi i brojne druge zdravstvene prednosti. Uključivanje soje u uravnoteženu ishranu može doprineti očuvanju zdravlja srca, kostiju i celokupnog tela, ali je važno voditi računa o raznovrsnosti i umerenosti u ishrani. Preporučuje se konsultacija sa nutricionistom ili lekarom, naročito ako postoje specifična zdravstvena stanja ili zabrinutosti.
   Savetujemo vam da pratite svoje telo i reakcije na određene namirnice, tako ćete najjednostavnije znati šta vam prija, a šta ne. Imamo jedan izvrstan savet ako ste u bilo kakvoj nedoumici - umerenost je ključ dobrog zdravlja!




Šnicle od soje, lovačke šnicle

Sastojci:


mere su odokativne


Priprema:



Sojine snicle obariti par minuta u vodi sa malo zacina C. Dobro ih ocediti od vode, uvaljati ih u brasno i proprziti na ulju da porumene.
Naseci glavicu luka i praziluk, prodinstati na malo ulja, dodati naseckanu mrkvu i jedan persun (ja sam ga otavila ucelo, pa izvadila na kraju kuvanja).
U to dodati sojine snicle, kasicicu senfa, jedan cen belog luka, sampinjone iz tegle (ili naseckane kisele krastavce), casu vina i casu paradajza, zacin C, so i biber. Podliti sa malo vode i dinstati 20-tak minuta.
Proveriti ukus i zaciniti po zelji.

Posne šnicle od soje, lovačke šnicle

a ovako izgleda kada pravi Kori <3


Коментари

Odricanje odgovornosti

Svi recepti i saveti na blogu “Svekrvica” služe u informativne svrhe. Ne odgovaramo za rezultate pripreme jela ili moguće alergijske reakcije.

Isprobajte nasa napopularnija jela