Пређи на главни садржај

Истакнути

PUSLICA OBLANDA

Neobična puslica sa oblandom – zaboravljeni kolač iz starog kuvara.  U moru modernih torti i kolača, ponekad najviše prijaju oni starinski ukusi koji nas vrate u detinjstvo, gde je svaki zalogaj bio pun topline i pažnje. Ova neobična puslica sa oblandom upravo je takav kolač – starinski, a opet poseban i nesvakidašnji. Spoj hrskave oblande, vazdušastih belanaca sa orasima i bogatog fila od žumanaca stvara jedinstvenu kombinaciju tekstura i ukusa kojoj je teško odoleti. Ono što je čini drugačijom jeste to što se peče – da, pečena puslica u oblandi! Rezultat je savršen balans između mekoće i hrskavosti, starinskog i posebnog. Idealna je za praznike, slave ili kada jednostavno želite da podsetite sebe i druge koliko je moćan ukus domaće poslastice. Ovaj recept sam prvi put probala pre nekih 30 godina kod moje jetrve 🧡   Potrebno je: Pakovanje oblandi Za jedan list oblande je potrebno: 3 bjelanca  150 gr šećera  Sjeckani orasi (ne piše količina ali sam ja stavila 5...

PUNJENI KOMORAČ


Ako tražite nesvakidašnji sastojak koji će obogatiti vaš jelovnik, komorač je pravi izbor! Ova aromatična biljka, iako se retko koristi u našoj kuhinji, krije brojne blagodati za zdravlje. Bogat je vitaminom C, vlaknima i antioksidansima, a poznat je po svom blagotvornom dejstvu na varenje i jačanju imuniteta. Njegov blago slatkasti, osvežavajući ukus savršeno se kombinuje s raznim namirnicama, a u ovom receptu ga punimo hranljivim filom od sojinih ljuspica i povrća. Isprobajte ovaj ukusan i zdrav specijalitet i otkrijte sve čari komorača!


Posna jela, posni recepti, post

Posni recepti, posna jela, post, komorač

Posna jela, posni recepti, post, komorač

Potrebno je:

1 komorač 

Šolja sojinih ljuspica

1 glavica luka 

1 krompir

1 mrkva

Pola šolje pirinča

1 šolja posne pavlake za kuvanje 

So, biber, svježi peršun

Priprema:

komorač očistiti i oprati pa odvojiti listove (od jednog komorača običnu bude 5-6 komada)

soju oprati i preliti vrelom vodom

pirinač oprati i obariti

Luk i mrkvu isjeckati i prižiti na maslinovom ulju pa dodati rendanu krompir i oceđenu soju i pirinač i začine po ukusu I svježi peršun Sve fino sjediniti u preliti sa pavlakom. Puniti komorač i ređati u tepsiju obloženu papirom. Zatim preliti sa malo maslinovog ulja.  Peći na 200 stepeni, prvih 15 minuta sa alu folijom preko s zatim skloniti foliju I peći još 15-20 minuta.

Prijatno 🥰


Коментари

Odricanje odgovornosti

Svi recepti i saveti na blogu “Svekrvica” služe u informativne svrhe. Ne odgovaramo za rezultate pripreme jela ili moguće alergijske reakcije.

Isprobajte nasa napopularnija jela