PUNJENI KOMORAČ


Ako tražite nesvakidašnji sastojak koji će obogatiti vaš jelovnik, komorač je pravi izbor! Ova aromatična biljka, iako se retko koristi u našoj kuhinji, krije brojne blagodati za zdravlje. Bogat je vitaminom C, vlaknima i antioksidansima, a poznat je po svom blagotvornom dejstvu na varenje i jačanju imuniteta. Njegov blago slatkasti, osvežavajući ukus savršeno se kombinuje s raznim namirnicama, a u ovom receptu ga punimo hranljivim filom od sojinih ljuspica i povrća. Isprobajte ovaj ukusan i zdrav specijalitet i otkrijte sve čari komorača!


Posna jela, posni recepti, post

Posni recepti, posna jela, post, komorač

Posna jela, posni recepti, post, komorač

Potrebno je:

1 komorač 

Šolja sojinih ljuspica

1 glavica luka 

1 krompir

1 mrkva

Pola šolje pirinča

1 šolja posne pavlake za kuvanje 

So, biber, svježi peršun

Priprema:

komorač očistiti i oprati pa odvojiti listove (od jednog komorača običnu bude 5-6 komada)

soju oprati i preliti vrelom vodom

pirinač oprati i obariti

Luk i mrkvu isjeckati i prižiti na maslinovom ulju pa dodati rendanu krompir i oceđenu soju i pirinač i začine po ukusu I svježi peršun Sve fino sjediniti u preliti sa pavlakom. Puniti komorač i ređati u tepsiju obloženu papirom. Zatim preliti sa malo maslinovog ulja.  Peći na 200 stepeni, prvih 15 minuta sa alu folijom preko s zatim skloniti foliju I peći još 15-20 minuta.

Prijatno 🥰


Коментари

Isprobajte nasa napopularnija jela