Ako želite da iznenadite goste nečim nesvakidašnjim, ova predivna posna slana bajadera biće pravi izbor! Spoj bogatih ukusa, kremaste teksture i izgleda čini je savršenim dodatkom na stolu za vrijeme posta Umesto klasičnih posnih predjela, ova slana delicija donosi dozu kreativnosti i sofisticiranosti, a pritom je jednostavna za pripremu. Bilo da je služite kao hladno predjelo ili dekorativan zalogaj uz slavsku trpezu, za vama drage prijatelje sigurna sam.da će se mnogima svidjeti. Ovaj recept pravim svake druge godine za slavu jer recepte rotira da ne budu uvijek isti-jednolicni svake godine. Napomena: količina je dovoljna za slavu, za kućnu varijantu možete uzeti polovinu mjere. I mi kojima je posna slava imamo izvora za divnu trpezu 🍷
Sastojci:
800 gr posnog kackavalja1 posni margarin
200 gr prezle
100 gr przenog susama
1 tunjevina
1 kasicica aleve paprike
3 kisela krastavcica
manja veza svjezeg peršuna
Priprema:
Kačkavalj izrendajte na sitno rende pa ga umutite sa margarinom. Podelite smesu na tri jednaka dela. U prvi deo stavite prezle i susam , u drugi deo stavite oceđenu tunjevinu i alevu papriku, a u treći deo stavite seckane krastavčiće i peršun. Svaku smesu rukama dobro izradite. U dublji manji pleh rastanjite prvo smesu sa prezlama, preko stavite smesu sa tunjevinom, i na kraju smesu sa krastavčićima. Poravnajte i stavite u frižider minimum tri sata da se stegne.Po vrhu možete staviti susam I slično ili po vašoj želji.
Ovaj recept sam preuzela sa www.http://raznajela.blogspot.com - jojini isprobani recepti.. Hvala Joja
Ovaj recept sam preuzela sa www.http://raznajela.blogspot.com - jojini isprobani recepti.. Hvala Joja
Hvala Vama na isprobavanju :-* !
ОдговориИзбришиHvala Vama Joco od srca za dozvolu da isprobamo :)))) <3
ИзбришиPozdrav Vladana! :)
ОдговориИзбришиKako se mute margarin i kackavalj? Da li margarin treba da se istopi ili omeksa?
ОдговориИзбришиSir izrendati i pomijesati sa margarinom sobne temperature (mozete mikserom umutiti) da se fino sjedini.
Избришиkako naci posni kackavalj
ОдговориИзбришиPredivno izgleda, isprobacu
ОдговориИзбриши