Пређи на главни садржај

Истакнути

POSNE PROJARICE SA TIKVICAMA

Posne Projarice: Spoj Tradicije i Svježine Dobrodošli u svijet ukusa gdje se tradicija susreće sa svježinom prirode! Danas vam donosim recept koji će vas oduševiti jednostavnošću pripreme i bogatstvom okusa – posne projarice sa tikvicama, peršunom i sjemenkama. Ove projarice nisu samo jelo; one su mali zalogaji sreće koji donose toplinu doma i miris svježe pečenog kukuruza. Bilo da ste u potrazi za savršenim doručkom, laganom večerom ili ukusnim dodatkom glavnom jelu, ove projarice su idealan izbor. Spoj sočne tikvice, aromatičnog svježeg peršuna i hrskavih sjemenki stvara harmoniju tekstura i okusa koja će vas osvojiti na prvi zalogaj. Osim što su nevjerojatno ukusne, ove projarice su i posne, što ih čini savršenim za dane posta ili za sve one koji preferiraju biljnu prehranu. Pripremite se da vaša kuhinja zamiriše na domaće i da vaša nepca dožive pravu rapsodiju! P.s još sam dodala par kockica posnog sira, tek da iskoristim 🥰 Posne Projarice sa Tikvicama, Peršunom i Sjemenkama: ...

POSNA SLANA BAJADERA



Ako želite da iznenadite goste nečim nesvakidašnjim, ova predivna posna slana bajadera biće pravi izbor! Spoj bogatih ukusa, kremaste teksture i izgleda čini je savršenim dodatkom na stolu za vrijeme posta  Umesto klasičnih posnih predjela, ova slana delicija donosi dozu kreativnosti i sofisticiranosti, a pritom je jednostavna za pripremu. Bilo da je služite kao hladno predjelo ili dekorativan zalogaj uz slavsku trpezu, za vama drage prijatelje sigurna sam.da će se mnogima svidjeti. Ovaj recept pravim svake druge godine za slavu jer recepte rotira da ne budu uvijek isti-jednolicni svake godine. Napomena: količina je dovoljna za slavu, za kućnu varijantu možete uzeti polovinu mjere. I mi kojima je posna slava imamo izvora za divnu trpezu  🍷


Sastojci:

800 gr posnog kackavalja
1 posni margarin
200 gr prezle
100 gr przenog susama
1 tunjevina
1 kasicica aleve paprike
3 kisela krastavcica
manja veza svjezeg peršuna

Priprema:

Kačkavalj izrendajte na sitno rende pa ga umutite sa margarinom. Podelite smesu na tri jednaka dela. U prvi deo stavite prezle i susam , u drugi deo stavite oceđenu tunjevinu i alevu papriku, a u treći deo stavite seckane krastavčiće i peršun. Svaku smesu rukama dobro izradite. U dublji manji pleh rastanjite prvo smesu sa prezlama, preko stavite smesu sa tunjevinom, i na kraju smesu sa krastavčićima. Poravnajte i stavite u frižider minimum tri sata da se stegne.
Po vrhu možete staviti susam I slično ili po vašoj želji.


Ovaj recept sam preuzela sa www.http://raznajela.blogspot.com - jojini isprobani recepti.. Hvala Joja


Коментари

Постави коментар

Odricanje odgovornosti

Svi recepti i saveti na blogu “Svekrvica” služe u informativne svrhe. Ne odgovaramo za rezultate pripreme jela ili moguće alergijske reakcije.

Isprobajte nasa napopularnija jela