Пређи на главни садржај

Истакнути

RIBLJI ŠTAPIĆI IZ RERNE

 Lagani riblji ručak iz rerne – zdrav, ukusan i bez mnogo muke. U danima kada želimo da ručak bude lagan, ali ipak ukusan i hranljiv, kombinacija ribe i povrća je uvek pravi izbor. Ovaj jednostavni recept je idealan za one koji poste, vode računa o ishrani ili jednostavno žele brz obrok koji ne zahteva mnogo vremena u kuhinji. Riblji štapići iz rerne su praktično rešenje kad nemamo svežu ribu pri ruci, a želimo da uživamo u njenom blagom ukusu. Pečenjem u rerni umesto prženja štedi se vreme, ali i kalorije, što ovaj obrok čini još privlačnijim. Uz njih, poslužen je klasični bareni krompir – jednostavan, ali nezamenjiv prilog koji se savršeno slaže sa ribom. Za dodatnu svežinu i boju tu je kratko dinstani spanać, obogaćen kašikom posne pavlake, koji jelu daje kremastu strukturu i blagu kiselkastu notu. Preko svega se narenda malo posnog biljnog sira – taman toliko da zaokruži ukuse i doda onu finu, topljivu završnicu. Ono što bih htjela da napomenem je to, da uvijek birate skuplju v...

PALENTA SA ZAČINIMA


 Za vrijeme posta spremam raznovrsne obroke jer ne volim jednoličnost. Danas sam za doručak spremila palentu sa suvim povrćem i začinima. Brzo jednostavno i ukusno 👌 (usput, ovo jelo je bez ulja pa se može spremati i za post na vodi).

Potrebno je (za jedan tanjir):

1/2 litra vode

1 ravna kašika Vegete ili sličan začin

100 gr palente

1 kašiku suvog povrća za supu

Biber i drugi začini koje će te dodavati po ukusu. Npr, ja sam dodala smjesu suvih začina (peršun, ljuta papričica i bijeli luk) i na kraju vrlo malo bibera.

Vodu staviti da provri, dodati vegetu i suvo povrće (možete I suve pečurke dodati, bude baš ukusno) a za tim dodati palentu i na laganoj vatri kuvati par minuta dok se ne zgusne. Izručiti u tanjir i dodati suve začine po želji.

Коментари

Odricanje odgovornosti

Svi recepti i saveti na blogu “Svekrvica” služe u informativne svrhe. Ne odgovaramo za rezultate pripreme jela ili moguće alergijske reakcije.

Isprobajte nasa napopularnija jela