Пређи на главни садржај

Истакнути

POSNE PROJARICE SA TIKVICAMA

Posne Projarice: Spoj Tradicije i Svježine Dobrodošli u svijet ukusa gdje se tradicija susreće sa svježinom prirode! Danas vam donosim recept koji će vas oduševiti jednostavnošću pripreme i bogatstvom okusa – posne projarice sa tikvicama, peršunom i sjemenkama. Ove projarice nisu samo jelo; one su mali zalogaji sreće koji donose toplinu doma i miris svježe pečenog kukuruza. Bilo da ste u potrazi za savršenim doručkom, laganom večerom ili ukusnim dodatkom glavnom jelu, ove projarice su idealan izbor. Spoj sočne tikvice, aromatičnog svježeg peršuna i hrskavih sjemenki stvara harmoniju tekstura i okusa koja će vas osvojiti na prvi zalogaj. Osim što su nevjerojatno ukusne, ove projarice su i posne, što ih čini savršenim za dane posta ili za sve one koji preferiraju biljnu prehranu. Pripremite se da vaša kuhinja zamiriše na domaće i da vaša nepca dožive pravu rapsodiju! P.s još sam dodala par kockica posnog sira, tek da iskoristim 🥰 Posne Projarice sa Tikvicama, Peršunom i Sjemenkama: ...

Koh od jabuka


     Koh od jabuka je ukusna poslastica koja kombinuje bogatstvo jabuka sa blagim, slatkim ukusom žutog krema i fine beze kreme, stvarajući jednostavan, ali ukusan desert. Ovaj kolač je savršen za sve ljubitelje voćnih poslastica i može biti odličan način da iskoristiš jabuke kada su u sezoni. Takođe, možeš ga povezati sa nostalgijom i sećanjima na dom, porodicu i posebne trenutke.

   Koh od jabuka može biti povezano sa sećanjima na domaće poslastice koje su pripremale bake, majke ili drage osobe koje su ostavile veliki pečat u našim životima, sa mirisima i ukusima koji podsećaju na porodične trenutke i topao dom. Uz jednostavnu pripremu, ovaj desert je savršen način da se setimo tih dragocenih trenutaka.

   Sećanje na bitne i drage osobe igra ključnu ulogu u našem životu. Takvi ljudi oblikuju našu svakodnevnicu, utiču na naše vrednosti i često ostaju u našim srcima. Sećanja na njih mogu nas podsećati na ljubav, podršku, smeh i lepe trenutke koje smo zajedno delili.

   Takva osećanja su prema mojoj kumi Slađani ❤️ koja mi je dala ovaj recept. Osećanja prema dragoj kumi su posebna i duboka. Kume često zauzimaju specijalno mesto u životima svojih kumčića, ali i obratno – kao neko ko ima posebno poverenje i bliskost. Ovaj odnos je obeležen ljubavlju, poštovanjem, i uzajamnom podrškom. 

    Kuma je često osoba kojoj možemo da se obratimo u trenutku kada nam je najpotrebnije. To osećanje sigurnosti i poverenja je temelj svakog prijateljstva i kumstva. Kuma je često simbol stabilnosti, neko ko daje savete i čini da se osećamo sigurno u životnim izazovima.
    Osećam duboko divljenje prema svojoj kumi, zbog njene mudrosti, ljubavi koju pruža. Njen način života, posvećenost porodici i prijateljima, moja je inspiracija i podsticaj da budem bolji čovek ❤️


Ovo je njen recept za koh od jabuka❤️
   



Koh od jabuka


Sastojci:

  • 1kg jabuka
  • 3 kašike šećera
  • 2 kašike griza
  • žuti fil:
  • 3 žumanca
  • 6 kašika šećera
  • 3 kašike brašna
  • 1/2l mleka
  • šne:
  • 3 belanca
  • 3 kašike šećera
Priprema:
Koh od jabuka

Jabuke narendati i dodati 3 kašike šećera pa dinstati. Kada omekne dodati griz, promešati i sipati u vatrostalnu posudu.
Umutiti žumanca sa 3 kašike šećera i brašnom, razmutiti sa malo hladnog mleka pa zakuvati u ostatak mleka koje smo stavili na vatru da provri sa 3 kašike šećera.
Izručiti na jabuke.
Ulupati belanca sa 3 kašike šećera i premazati preko žutog fila.
Zapeći u rerni na 200 stepeni da porumene vrhovi.
Ohladiti i poslužiti.
Ovo je stari, sto puta isprobani recept moje drage kume Slađane.

Коментари

Odricanje odgovornosti

Svi recepti i saveti na blogu “Svekrvica” služe u informativne svrhe. Ne odgovaramo za rezultate pripreme jela ili moguće alergijske reakcije.

Isprobajte nasa napopularnija jela