Пређи на главни садржај

Истакнути

PUSLICA OBLANDA

Neobična puslica sa oblandom – zaboravljeni kolač iz starog kuvara.  U moru modernih torti i kolača, ponekad najviše prijaju oni starinski ukusi koji nas vrate u detinjstvo, gde je svaki zalogaj bio pun topline i pažnje. Ova neobična puslica sa oblandom upravo je takav kolač – starinski, a opet poseban i nesvakidašnji. Spoj hrskave oblande, vazdušastih belanaca sa orasima i bogatog fila od žumanaca stvara jedinstvenu kombinaciju tekstura i ukusa kojoj je teško odoleti. Ono što je čini drugačijom jeste to što se peče – da, pečena puslica u oblandi! Rezultat je savršen balans između mekoće i hrskavosti, starinskog i posebnog. Idealna je za praznike, slave ili kada jednostavno želite da podsetite sebe i druge koliko je moćan ukus domaće poslastice. Ovaj recept sam prvi put probala pre nekih 30 godina kod moje jetrve 🧡   Potrebno je: Pakovanje oblandi Za jedan list oblande je potrebno: 3 bjelanca  150 gr šećera  Sjeckani orasi (ne piše količina ali sam ja stavila 5...

POSNA PLAZMA TORTA


Ako tražite savršenu poslasticu koja spaja klasičan ukus Plazma keksa sa bogatom aromom smokava, ova posna Plazma torta je pravi izbor! Jednostavna za pripremu, bez pečenja, idealna je za sve prilike – od porodičnih okupljanja do slava i posta. Sočna, kremasta i osvežavajuća, ova torta će osvojiti sve ljubitelje laganih, a ukusnih poslastica. Kombinacija mlevenih smokava, Plazma keksa i finog posnog fila daje savršenu ravnotežu ukusa koja će se sigurno dopasti svima.


Posna torta, posne torte, posni kolači

Sastojci:

2 pudinga od vanilije,
 1 posni margarin, (250 gr)
 200 g secera u prahu,
 300 grama posne mljevene plazme,
 200 grama kokosa.
 Fil:
 2-3 isjecena kivija,
250 grama suvih smokava,
 50 grama oraha,
 50 grama zelea.
 Posni slag za premazivanje.

Priprema:

Puding skuvati u pola litra vode. U prohladjen puding dodati jedan posni margarin prethodno umucen sa 200 grama secera u prahu. U to dodati mljevenu plazmu, kokos i smjesu podijeliti na dva dijela. fil: Uspinovati 200 grama secera sa casom vode,ali rijedje nego za slatko i u to dodati sjeckane smokve i 50 grama sjeckanih oraha. U ohladjen fil dodati sjeckani zele. Od jedne polovine formirati prvu koru, preko nje staviti sjeceni kivi na kolutove, preko kivija fil od smokava, a preko fila drugi dio od smjese za koru. Fino oblikovati i premazati sa posnom slatkom pavlakom. Ukrasiti po zelji.

Коментари

Odricanje odgovornosti

Svi recepti i saveti na blogu “Svekrvica” služe u informativne svrhe. Ne odgovaramo za rezultate pripreme jela ili moguće alergijske reakcije.

Isprobajte nasa napopularnija jela