понедељак, 31. март 2025.

DOMAĆI PESTO OD SREMUŠA

Pesto, sremuš, avokado

Sremuš, pesto, avokado

 

Osvežavajući i zdrav pesto od sremuša, avokada, limuna i maslinovog ulja savršen je dodatak jelima, pružajući pun, kremast ukus i bogatstvo hranljivih sastojaka. Sremuš, poznat i kao divlji beli luk, donosi intenzivan aromatičan ton i obiluje antioksidansima, dok avokado daje svilenkastu teksturu i zdrave masti. Svežina limuna pojačava ukuse i dodaje blagu kiselkastu notu, dok maslinovo ulje doprinosi glatkoći i dodatnoj dozi zdravih masnoća. Ovaj pesto je idealan za premazivanje tosta, kao dodatak testenini, preliv za salate ili jednostavno kao namaz uz omiljene grickalice. Sezona mu je mart, april i maj.  Iskoristite ovo vrijeme sezone i napravite ovaj namaz (namaz jer ga ja koristim tako što ga mažem na hljeb za užinu) a možete ga koristiti i uz posnu tjesteninu.


Potrebno je:

Vezica sremuša

Sok od pola limuna

1 avokado

3 kašike maslinovog ulja 


Sremuš isjeći na komade i staviti u blender, avokado isjeckati pa dodati i njega. Preliti sa uljem i sokom od limuna i sve izblendati do kremaste mase. Staviti u teglicu i držati u frižideru.  

Ovo sam pre par dana probala kod  prijateljice i baš mi se svideo. 

Prijatno 🫒🍋🥑🥬

Нема коментара:

Постави коментар