Пређи на главни садржај

Истакнути

POSNE PROJARICE SA TIKVICAMA

Posne Projarice: Spoj Tradicije i Svježine Dobrodošli u svijet ukusa gdje se tradicija susreće sa svježinom prirode! Danas vam donosim recept koji će vas oduševiti jednostavnošću pripreme i bogatstvom okusa – posne projarice sa tikvicama, peršunom i sjemenkama. Ove projarice nisu samo jelo; one su mali zalogaji sreće koji donose toplinu doma i miris svježe pečenog kukuruza. Bilo da ste u potrazi za savršenim doručkom, laganom večerom ili ukusnim dodatkom glavnom jelu, ove projarice su idealan izbor. Spoj sočne tikvice, aromatičnog svježeg peršuna i hrskavih sjemenki stvara harmoniju tekstura i okusa koja će vas osvojiti na prvi zalogaj. Osim što su nevjerojatno ukusne, ove projarice su i posne, što ih čini savršenim za dane posta ili za sve one koji preferiraju biljnu prehranu. Pripremite se da vaša kuhinja zamiriše na domaće i da vaša nepca dožive pravu rapsodiju! P.s još sam dodala par kockica posnog sira, tek da iskoristim 🥰 Posne Projarice sa Tikvicama, Peršunom i Sjemenkama: ...

DOMAĆI PESTO OD SREMUŠA

Pesto, sremuš, avokado

Sremuš, pesto, avokado

 

Osvežavajući i zdrav pesto od sremuša, avokada, limuna i maslinovog ulja savršen je dodatak jelima, pružajući pun, kremast ukus i bogatstvo hranljivih sastojaka. Sremuš, poznat i kao divlji beli luk, donosi intenzivan aromatičan ton i obiluje antioksidansima, dok avokado daje svilenkastu teksturu i zdrave masti. Svežina limuna pojačava ukuse i dodaje blagu kiselkastu notu, dok maslinovo ulje doprinosi glatkoći i dodatnoj dozi zdravih masnoća. Ovaj pesto je idealan za premazivanje tosta, kao dodatak testenini, preliv za salate ili jednostavno kao namaz uz omiljene grickalice. Sezona mu je mart, april i maj.  Iskoristite ovo vrijeme sezone i napravite ovaj namaz (namaz jer ga ja koristim tako što ga mažem na hljeb za užinu) a možete ga koristiti i uz posnu tjesteninu.


Potrebno je:

Vezica sremuša

Sok od pola limuna

1 avokado

3 kašike maslinovog ulja 


Sremuš isjeći na komade i staviti u blender, avokado isjeckati pa dodati i njega. Preliti sa uljem i sokom od limuna i sve izblendati do kremaste mase. Staviti u teglicu i držati u frižideru.  

Ovo sam pre par dana probala kod  prijateljice i baš mi se svideo. 

Prijatno 🫒🍋🥑🥬

Коментари

Odricanje odgovornosti

Svi recepti i saveti na blogu “Svekrvica” služe u informativne svrhe. Ne odgovaramo za rezultate pripreme jela ili moguće alergijske reakcije.

Isprobajte nasa napopularnija jela