Пређи на главни садржај

Истакнути

RIBLJI ŠTAPIĆI IZ RERNE

 Lagani riblji ručak iz rerne – zdrav, ukusan i bez mnogo muke. U danima kada želimo da ručak bude lagan, ali ipak ukusan i hranljiv, kombinacija ribe i povrća je uvek pravi izbor. Ovaj jednostavni recept je idealan za one koji poste, vode računa o ishrani ili jednostavno žele brz obrok koji ne zahteva mnogo vremena u kuhinji. Riblji štapići iz rerne su praktično rešenje kad nemamo svežu ribu pri ruci, a želimo da uživamo u njenom blagom ukusu. Pečenjem u rerni umesto prženja štedi se vreme, ali i kalorije, što ovaj obrok čini još privlačnijim. Uz njih, poslužen je klasični bareni krompir – jednostavan, ali nezamenjiv prilog koji se savršeno slaže sa ribom. Za dodatnu svežinu i boju tu je kratko dinstani spanać, obogaćen kašikom posne pavlake, koji jelu daje kremastu strukturu i blagu kiselkastu notu. Preko svega se narenda malo posnog biljnog sira – taman toliko da zaokruži ukuse i doda onu finu, topljivu završnicu. Ono što bih htjela da napomenem je to, da uvijek birate skuplju v...

RIBLJA PASTETA

Riblja pašteta, posni recepti

Riblja pašteta, posni recepti

Riblja pašteta, posni recepti

Riblja pašteta, posni recepti


Riblja pašteta, posni recepti

Domaća riblja pašteta od slatkovodne ribe sa povrćem predstavlja zdrav i ukusan namaz koji može biti odlična alternativa industrijskim proizvodima punim aditiva. 

Pripremljena od sveže ribe, uz dodatak prirodnih sastojaka poput povrća i začina, ova pašteta pruža bogatstvo ukusa i hranljivih vrednosti. 

Idealna je za doručak, užinu ili laganu večeru, a može se služiti uz tost, krekere ili sveže povrće.

 Njena prednost leži u tome što se lako priprema kod kuće, omogućavajući vam potpunu kontrolu nad sastojcima i kvalitetom.


Sastojci:

3 kg rijecne ribe(mrena,skobalj ili bilo koja druga rijecna ribna)
4-5 komada paradajza,
4-5 mrkvi,
4-5 glavica crnog luka,
so,biber.


Priprema:

Ribu ocistiti i isjeci na komade.Paradajz,mrkvu i luk isjeci.U pretis lonac redati-red ribe,pa crni luk,pa preko riba,pa mrkva,pa riba pa paradajz.Preliti sa 3 dl ulja.Kuvati oko 3 sata na tihoj vatri.Kada je kuvano odvojiti ribu pa povaditi kosti,a zatim sve ponovo sastaviti i stap mikserom umutiti.Posoliti i pobiberiti i ostaviti u frizider.
Ovo moze par dana da stoji u frizideru i zaista je ukusno a zdravo.
Napomena: 
u pretis lonac obavezno stavite na dno podlosku da ne prione riba za dno a i lakse se kuva. 
Ako imate krčko lonac, možete kuvati preko noći.

Коментари

Постави коментар

Odricanje odgovornosti

Svi recepti i saveti na blogu “Svekrvica” služe u informativne svrhe. Ne odgovaramo za rezultate pripreme jela ili moguće alergijske reakcije.

Isprobajte nasa napopularnija jela