Пређи на главни садржај

Истакнути

PUSLICA OBLANDA

Neobična puslica sa oblandom – zaboravljeni kolač iz starog kuvara.  U moru modernih torti i kolača, ponekad najviše prijaju oni starinski ukusi koji nas vrate u detinjstvo, gde je svaki zalogaj bio pun topline i pažnje. Ova neobična puslica sa oblandom upravo je takav kolač – starinski, a opet poseban i nesvakidašnji. Spoj hrskave oblande, vazdušastih belanaca sa orasima i bogatog fila od žumanaca stvara jedinstvenu kombinaciju tekstura i ukusa kojoj je teško odoleti. Ono što je čini drugačijom jeste to što se peče – da, pečena puslica u oblandi! Rezultat je savršen balans između mekoće i hrskavosti, starinskog i posebnog. Idealna je za praznike, slave ili kada jednostavno želite da podsetite sebe i druge koliko je moćan ukus domaće poslastice. Ovaj recept sam prvi put probala pre nekih 30 godina kod moje jetrve 🧡   Potrebno je: Pakovanje oblandi Za jedan list oblande je potrebno: 3 bjelanca  150 gr šećera  Sjeckani orasi (ne piše količina ali sam ja stavila 5...

RIBLJA PASTETA

Riblja pašteta, posni recepti

Riblja pašteta, posni recepti

Riblja pašteta, posni recepti

Riblja pašteta, posni recepti


Riblja pašteta, posni recepti

Domaća riblja pašteta od slatkovodne ribe sa povrćem predstavlja zdrav i ukusan namaz koji može biti odlična alternativa industrijskim proizvodima punim aditiva. 

Pripremljena od sveže ribe, uz dodatak prirodnih sastojaka poput povrća i začina, ova pašteta pruža bogatstvo ukusa i hranljivih vrednosti. 

Idealna je za doručak, užinu ili laganu večeru, a može se služiti uz tost, krekere ili sveže povrće.

 Njena prednost leži u tome što se lako priprema kod kuće, omogućavajući vam potpunu kontrolu nad sastojcima i kvalitetom.


Sastojci:

3 kg rijecne ribe(mrena,skobalj ili bilo koja druga rijecna ribna)
4-5 komada paradajza,
4-5 mrkvi,
4-5 glavica crnog luka,
so,biber.


Priprema:

Ribu ocistiti i isjeci na komade.Paradajz,mrkvu i luk isjeci.U pretis lonac redati-red ribe,pa crni luk,pa preko riba,pa mrkva,pa riba pa paradajz.Preliti sa 3 dl ulja.Kuvati oko 3 sata na tihoj vatri.Kada je kuvano odvojiti ribu pa povaditi kosti,a zatim sve ponovo sastaviti i stap mikserom umutiti.Posoliti i pobiberiti i ostaviti u frizider.
Ovo moze par dana da stoji u frizideru i zaista je ukusno a zdravo.
Napomena: 
u pretis lonac obavezno stavite na dno podlosku da ne prione riba za dno a i lakse se kuva. 
Ako imate krčko lonac, možete kuvati preko noći.

Коментари

Постави коментар

Odricanje odgovornosti

Svi recepti i saveti na blogu “Svekrvica” služe u informativne svrhe. Ne odgovaramo za rezultate pripreme jela ili moguće alergijske reakcije.

Isprobajte nasa napopularnija jela