Nekada te zdravlje opomene da se treba zdravije hraniti, a nekada te radoznalost uputi u tom smeru. Bez obzira šta je u pitanju uvek je dobar trenutak za početi. Na našem blogu ćete pronaći mnogo recepata, od dijetalnih, posnih, vege, vegetarijanskih, a i onih bezobrazno slasnih i masnih. Ključ je u umerenim obrocima, fizičkoj aktivnosti i bez stresa....ma da, uvek je lakše reći nego učiniti 🙄
Istina, i nama je tako bilo, ali i najduži put počinje prvim korakom, ma koliko on mali bio, bitno je krenuti....ovo je recept za čorbu od leblebija i boranije. Fina i okrepljujuća, ovo je posna/vege verzija, ali je možete obogatiti dodavanjem pavlake
Nadam se da će vam se svideti ova čorbica i da ćete uživati u ovom obroku❤️
Sastojci:
dve kašike ulja,
jedan luk,
pola praziluka,
mrkva,
komadić celera,
dva čena belog luka,
300g leblebija (kuvanih, iz tegle ili smrznutih),
200g boranije (sveže ili smrznute),
so, biber, kašikica aleve paprika
i još; tostirani hleb i čen belog luka
Postupak:
Na ulju popržiti luk,praziluk, mrkvu, celer i beli luk. Malo posoliti. Kada povrće omekša dodati leblebije (možete uzeti iz tegle, ali ja uvek kupim suve, potopim preko noći i sutradan skuvam, pa podelim u vrećice i zamznem) i litru vode.
Kuvati oko 5 min pa dodati zamrznutu boraniju. Dodati po ukusu soli, bibera i aleve paprike.
Kuvati još oko 10 min i poslužiti uz hleb koji smo tostirali ili zapekli na tavi i premazali belim lukom.
Ukoliko želite kremastiju čorbicu pomoću štapnog miksera jednu šolju čorb usitnite i vratite u šerpu.
Нема коментара:
Постави коментар