Пређи на главни садржај

Истакнути

PUSLICA OBLANDA

Neobična puslica sa oblandom – zaboravljeni kolač iz starog kuvara.  U moru modernih torti i kolača, ponekad najviše prijaju oni starinski ukusi koji nas vrate u detinjstvo, gde je svaki zalogaj bio pun topline i pažnje. Ova neobična puslica sa oblandom upravo je takav kolač – starinski, a opet poseban i nesvakidašnji. Spoj hrskave oblande, vazdušastih belanaca sa orasima i bogatog fila od žumanaca stvara jedinstvenu kombinaciju tekstura i ukusa kojoj je teško odoleti. Ono što je čini drugačijom jeste to što se peče – da, pečena puslica u oblandi! Rezultat je savršen balans između mekoće i hrskavosti, starinskog i posebnog. Idealna je za praznike, slave ili kada jednostavno želite da podsetite sebe i druge koliko je moćan ukus domaće poslastice. Ovaj recept sam prvi put probala pre nekih 30 godina kod moje jetrve 🧡   Potrebno je: Pakovanje oblandi Za jedan list oblande je potrebno: 3 bjelanca  150 gr šećera  Sjeckani orasi (ne piše količina ali sam ja stavila 5...

BOŽANSTVENE ŠTRUDLE SA MAKOM I ORASIMA

Miris domaće štrudle sa makom i orasima neodoljivo budi uspomene na porodična okupljanja i toplinu doma. Ove bogate, sočne i mekane štrudle pravo su remek-delo domaće poslastičarstva – savršeno testo obavija raskošan fil od maka ili oraha, stvarajući harmoniju ukusa kojoj je teško odoleti. Bilo da ih pripremate za posebne prilike ili kao slatki užitak uz šolju kafe, ove štrudle će vas osvojiti već na prvi zalogaj!


Štrudle, kolači, recepti za kolače, vojvođanski kolači


Sastojci:


Testo:
450g brašna
1 i po prašak za pecivo
130g šećera
 malo soli
200g švapskog sira
1 velika kašika pavlake
9 kašika ulja
9 kašika mleka

Nadev: 
250g mlevenog maka
250g mlevenih orasa
mlekošećer po ukusu


Priprema:


Prvo napraviti nadev-mak i orase pofuriti vrelim mlekom i poseceriti po ukusu.Ostaviti da se ohladi.
Zamesiti testo od sastojaka i podeliti na dva dela.

Na radnu povrsinu staviti papir za pecenje,pa na njemu razviti testo oklagijom.Papir stavimo da ne dodajemo nepotrebno brasno i da bi se lakse zamotala strudla.

Testo nafilovati,pa staviti u podmazanu tepsiju-djuvec tepsiju i razmaknite savijace,jer ce narasti.
Peci u rerni na umerenoj temperaturi dok ne porumene.





Коментари

Odricanje odgovornosti

Svi recepti i saveti na blogu “Svekrvica” služe u informativne svrhe. Ne odgovaramo za rezultate pripreme jela ili moguće alergijske reakcije.

Isprobajte nasa napopularnija jela