Пређи на главни садржај

Истакнути

POSNE PROJARICE SA TIKVICAMA

Posne Projarice: Spoj Tradicije i Svježine Dobrodošli u svijet ukusa gdje se tradicija susreće sa svježinom prirode! Danas vam donosim recept koji će vas oduševiti jednostavnošću pripreme i bogatstvom okusa – posne projarice sa tikvicama, peršunom i sjemenkama. Ove projarice nisu samo jelo; one su mali zalogaji sreće koji donose toplinu doma i miris svježe pečenog kukuruza. Bilo da ste u potrazi za savršenim doručkom, laganom večerom ili ukusnim dodatkom glavnom jelu, ove projarice su idealan izbor. Spoj sočne tikvice, aromatičnog svježeg peršuna i hrskavih sjemenki stvara harmoniju tekstura i okusa koja će vas osvojiti na prvi zalogaj. Osim što su nevjerojatno ukusne, ove projarice su i posne, što ih čini savršenim za dane posta ili za sve one koji preferiraju biljnu prehranu. Pripremite se da vaša kuhinja zamiriše na domaće i da vaša nepca dožive pravu rapsodiju! P.s još sam dodala par kockica posnog sira, tek da iskoristim 🥰 Posne Projarice sa Tikvicama, Peršunom i Sjemenkama: ...

Lenja pita sa sirom i jabukama

  
Prisećam se dana kada je sve delovalo savršeno – kada je sunce milovalo nebo, a priroda se budila u raskošnim bojama. U tom sećanju, svaki trenutak odiše lepotom i toplinom: nežni povetarac, miris sveže pokošene trave i osmesi dragih ljudi koji su delili tu radost. Bio je to dan kada su brige bile zaboravljene, a svaki mali trenutak pretvarao se u dragocenu uspomenu koja greje dušu čak i u najhladnijim trenucima. Takva sećanja podsećaju na to da, bez obzira na sve, postoje trenuci čiste sreće koji nas prate kroz život.

U tim sećanjima isprepliću se likovi dragih ljudi, mirisi i postavljene trpeze....završetak tog lenjog dana bio je sladak i raskošan. Posluženje je starinska pita sa jabukama i sirom.
Možda jednostavno i obično zvuči, ali nikako nije tako. To je miris i sećanje na detinjstvo, te dane ispunjene mirom i jednostavnošću, lenjim prolaskom vremena i smehom ispod krošnje orasa.

Ovo je recept lenje pite sa jabukama i sirom ❤️




Lenja pita, sir, jabuke


Sastojci:


600g brasna,250g margarina,150g secera i jedan prasak za pecivo zamesiti i podeliti testo na dva dela.Ako je potrebno dodati kasiku-dve pavlake. Jedan deo staviti u frizider,a drugi u zamrzivac.


Priprema:



Izrendati 4-5 jabuka,poseceriti i dodati cimeta po ukusu. Umesto obicnog cimeta ja stavim zacina za 'pitu od jabuka' ili za kuvano vino od kotany-ja.
500g sira poseceriti i dodati jednu kasiku griza.

Deo testa koji je u frizideru rastanjiti oklagijom,poloziti u djuvec tepsiju,staviti jabuke na jedan kraj,a sir na drugi, preko toga narendati deo testa koji je bio u zamrzivacu.
Ispeci i posuti prah secerom.

Коментари

Odricanje odgovornosti

Svi recepti i saveti na blogu “Svekrvica” služe u informativne svrhe. Ne odgovaramo za rezultate pripreme jela ili moguće alergijske reakcije.

Isprobajte nasa napopularnija jela