Пређи на главни садржај

Истакнути

PUSLICA OBLANDA

Neobična puslica sa oblandom – zaboravljeni kolač iz starog kuvara.  U moru modernih torti i kolača, ponekad najviše prijaju oni starinski ukusi koji nas vrate u detinjstvo, gde je svaki zalogaj bio pun topline i pažnje. Ova neobična puslica sa oblandom upravo je takav kolač – starinski, a opet poseban i nesvakidašnji. Spoj hrskave oblande, vazdušastih belanaca sa orasima i bogatog fila od žumanaca stvara jedinstvenu kombinaciju tekstura i ukusa kojoj je teško odoleti. Ono što je čini drugačijom jeste to što se peče – da, pečena puslica u oblandi! Rezultat je savršen balans između mekoće i hrskavosti, starinskog i posebnog. Idealna je za praznike, slave ili kada jednostavno želite da podsetite sebe i druge koliko je moćan ukus domaće poslastice. Ovaj recept sam prvi put probala pre nekih 30 godina kod moje jetrve 🧡   Potrebno je: Pakovanje oblandi Za jedan list oblande je potrebno: 3 bjelanca  150 gr šećera  Sjeckani orasi (ne piše količina ali sam ja stavila 5...

SALATA OD TIKVICA (posno)


Ova osjvežavajuća i aromatična salata od tikvica sa bijelim lukom i koprom pravi je hit za vreme posta! Jednostavna, lagana i pristupačna, a opet puna ukusa zahvaljujući savršenom spoju maslinovog ulja, svežeg kopra i mirisnog belog luka. Tikvice se brzo pripremaju, a ova salata može biti i lagano predjelo ili prilog uz glavno jelo. Uživajte u zdravom, jeftinom i ukusnom zalogaju koji osvežava svaki obrok!


Tikvice, salata, salata od tikvica, post, posni recepti, vegan, pravoslavni post, beli luk, bijeli luk, peršun

 Potrebno je:

2 tikvice (ili po želji)

1 glavica bijelog luka

Svježi kopar (može i peršun)

So, biber

Maslinovo ulje

Priprema:

Tikvice oprati pa ih isjeći na krugove j posoliti. Ostaviti da stoji 10-tak minuta da bi tikvice pustile vodu. U međuvremenu očistiti i isjeckati bijeli luk, kopar i pripremiti tiganj. U tiganj stavite vrlo malo maslinovog ulja i pržite tikvice par minuta sa obe strane, kao da ih grilujete. Kada su porumenile izvadite ih u neku zdjelu i potpuno ohladite. Dodajte začine i bijeli luk pa dobro izmešajte. Vi po ukusu možete dodati I ljute papričice, takođe bude ukusno.

Prednost ove salate je što tikvice možete jedno veče prije izgrilovati i ostaviti u frižider pa sutradan pred ručak dodati ostale sastojke. 

Salata je preukusna a najbolja je kad je baš hladna.

Коментари

Постави коментар

Odricanje odgovornosti

Svi recepti i saveti na blogu “Svekrvica” služe u informativne svrhe. Ne odgovaramo za rezultate pripreme jela ili moguće alergijske reakcije.

Isprobajte nasa napopularnija jela