TORTA 3 MINUTA
Ako vam se iznenada prijede nešto slatko, a nemate vremena za pečenje klasične torte, ova brza torta iz mikrotalasne je savršeno rešenje! Gotova za samo tri minuta, od jednostavnih sastojaka koje verovatno već imate kod kuće, ova poslastica je idealna za trenutke kada želite nešto kremasto, sočno i ukusno – odmah!
Sastojci:
1 jaje, 5 kasika mleka, 5 kasika ulja, 2 kasike kakaa, 4 kasike secera, 4 kasike brasna, 1 kasicica praska za pecivo
za fil: kisela pavlaka i secer u prahu, maline
za fil: kisela pavlaka i secer u prahu, maline
Priprema:
Jaje i secer umutiti viljuškom, dodati ulje i mleko. U posebnoj posudi izmesati brašno, kakao i prašak za pecivo, pa umešati u smesu od jaja.
Izliti smesu u vatrostalnu posudu promera 23cm i staviti u mikrovalnu na 750W na 3 i po minuta.
Ispečen kolač izvaditi na tanjir i sačekati da se malo ohladi, pa prerezati po pola. Namazati filom, koji se pravi tako sto izmesate pavlaku i secer. Ja sam preko pavlake stavila dve-tri kasike sosa od malina (prokuvane maline sa secerem) koji mi je ostao od preliva koji sam pravila za sladoled.
Posuti tortu kakaom i staviti je u frizider da se ohladi.
Iskreno, nisam ocekivala nista preterano od ovog kolaca koji sam vise iz znatizelje napravila, ali sam se ugodno iznenadila.
Ukupno vreme da se napravi torta ( ispece,malo prohladi i nafiluje) je oko 10min. Idealna je kada vam se neko najavi da dolazi za sat vremena, a u kuci nemate nista ili vam padne secer pa morate pojesti nesto slatko.
Mislim da bi bila lepa i da se filuje gotovim filom za tortu (Dr.Oetker) ili pudingom ....ali to je vec posao koji traje duze od 10min.
P.S.
Potrebno je da obratite paznju na vreme pecenja torte, pogotovo ako imate jacu ili slabiju mikrovalnu. Ako predugo pecete, piskota ce se jako isusiti, pa je zato najbolje da je posle 3min proverite. Ja cu je sledeci put peci 20sec manje.
Izliti smesu u vatrostalnu posudu promera 23cm i staviti u mikrovalnu na 750W na 3 i po minuta.
Ispečen kolač izvaditi na tanjir i sačekati da se malo ohladi, pa prerezati po pola. Namazati filom, koji se pravi tako sto izmesate pavlaku i secer. Ja sam preko pavlake stavila dve-tri kasike sosa od malina (prokuvane maline sa secerem) koji mi je ostao od preliva koji sam pravila za sladoled.
Posuti tortu kakaom i staviti je u frizider da se ohladi.
Iskreno, nisam ocekivala nista preterano od ovog kolaca koji sam vise iz znatizelje napravila, ali sam se ugodno iznenadila.
Ukupno vreme da se napravi torta ( ispece,malo prohladi i nafiluje) je oko 10min. Idealna je kada vam se neko najavi da dolazi za sat vremena, a u kuci nemate nista ili vam padne secer pa morate pojesti nesto slatko.
Mislim da bi bila lepa i da se filuje gotovim filom za tortu (Dr.Oetker) ili pudingom ....ali to je vec posao koji traje duze od 10min.
P.S.
Potrebno je da obratite paznju na vreme pecenja torte, pogotovo ako imate jacu ili slabiju mikrovalnu. Ako predugo pecete, piskota ce se jako isusiti, pa je zato najbolje da je posle 3min proverite. Ja cu je sledeci put peci 20sec manje.
Коментари
Постави коментар