Пређи на главни садржај

Истакнути

PUSLICA OBLANDA

Neobična puslica sa oblandom – zaboravljeni kolač iz starog kuvara.  U moru modernih torti i kolača, ponekad najviše prijaju oni starinski ukusi koji nas vrate u detinjstvo, gde je svaki zalogaj bio pun topline i pažnje. Ova neobična puslica sa oblandom upravo je takav kolač – starinski, a opet poseban i nesvakidašnji. Spoj hrskave oblande, vazdušastih belanaca sa orasima i bogatog fila od žumanaca stvara jedinstvenu kombinaciju tekstura i ukusa kojoj je teško odoleti. Ono što je čini drugačijom jeste to što se peče – da, pečena puslica u oblandi! Rezultat je savršen balans između mekoće i hrskavosti, starinskog i posebnog. Idealna je za praznike, slave ili kada jednostavno želite da podsetite sebe i druge koliko je moćan ukus domaće poslastice. Ovaj recept sam prvi put probala pre nekih 30 godina kod moje jetrve 🧡   Potrebno je: Pakovanje oblandi Za jedan list oblande je potrebno: 3 bjelanca  150 gr šećera  Sjeckani orasi (ne piše količina ali sam ja stavila 5...

RUSKA SLOJENICA


Posna ruska slojenica sa šampinjonima je savršena kombinacija jednostavnih sastojaka i bogatog ukusa. Slojevi mekanog testa i sočnog fila od pečuraka i začina stvaraju jelo koje je podjednako ukusno toplo i hladno. Idealan je izbor za svečane trpeze, posne slave ili kao zasitan obrok koji se lako priprema, a osvaja na prvi zalogaj!

Posne pite, slojenica, ruski recepti,

Posne pite, slojenica, ruski recepti

Posne pite, slojenica, ruski recepti

Posne pite, ruski recepti, slojenica

Posne pite, slojenica, ruski recepti

Posne pite, slojenica, ruski recepti


posne pite, slojenica, ruski recepti

Posne pite, slojenica, ruski recepti
sastojci:
tijesto:
400 gr brasna
malo soli,
 soljica ulja
vode po potrebi
fil:
400 gr sampinjona
3 manje glavice crnog luka
so, biber
ulje za przenje
priprema:
Umjesiti tjesto od brasna, ulja i soli, dodajuci postepeno vodu, ali tako da tijesto bude glatko, da se ne lijepi za ruke, ali da ne bude ni tvrdo tijesto. Ako je previse mekano dodajte jos malo brasna dok ne dodjete do zeljene gustine. Tijesto razviti oklagijom, prvo na stolu, a zatim preko stola staviti platneni stolnjak pa preko njega staviti razvijeno tijesto (uz pomoc oklagije). Povrsinu poprskati uljem, pa polako prstima razmazati ulje po cijeloj jufci. Zatim rukama raziti sto tanju jufku. Posredini staviti malo smjese od sampinjona (sampinjone isjeci sitno sa lukom i isprziti na ulju, posoliti i pobiberiti). Zatim preklopiti sa strana, pa opet malo ulja i malo smjese od sampinjona, pa opet preklopiti od duzine ka sredini sa obe strane, ponovo staviti sampinjone i preklopiti jos jednom. Polako tjesto staviti u tepsiju i peci na 230 stepeni dok ne porumeni. Kada je peceno, polako prevrnuti tijesto, da gornja strana bude dolje, a donja gore i vratiti jos par minuta u rernu.

Коментари

Odricanje odgovornosti

Svi recepti i saveti na blogu “Svekrvica” služe u informativne svrhe. Ne odgovaramo za rezultate pripreme jela ili moguće alergijske reakcije.

Isprobajte nasa napopularnija jela