🥐Za mene je kuhinja više od mjesta gde se priprema hrana – to je moj mali raj, utočište u kojem nestaje umor, a nastaje magija ukusa i mirisa. Ništa me ne opušta kao miris sveže pečenog testa i zadovoljstvo koje donosi priprema peciva. Kada mjesim, oblikujem i pečem, zaboravim na umor i brige, jer kuhinja je moj odmor, verujte mi ❤️
Danas delim s vama recept za posne slane kiflice – mekane, mirisne i savršene za svaku priliku. Bilo da ih pravite za doručak, užinu ili goste, vjerujem da će vam postati omiljene. Spremite se da uživate u svakom zalogaju!
Potrebno je:
1 kg mekog brašna
1/2 litra mlake vode
1 kocka svježeg kvasca
1 dl ulja
3 kašike šećera
1 kašika soli
U mlaku vodu dodajte kvasac u šećer i primiješajte da se Kvasac omekša. Dodajte so, ulje, brašno ali postepeno. Mijesite što duže, u suštini ako nemate mikser za tijesto onda oko nekih 6-7 minuta ručno. Što duže mijesite tijesto će biti ljepše.
Ostaviti da nadođe, a zatim podijeliti na 5 loptica, svaku lopticu isjeći unakrsno(vidjeti sliku). Urolati kiflice , staviti u preh pa ostaviti ih 15-20 minuta da ponovo malo nadođu. Ovo je veoma bitno jer tek tad kiflice budu vazdušaste.
Ja sam ih pre pečenja nasprejala maslinovim uljem sa aromom Chili-ja. Peći na 200°C oko 17 minuta, zavisi od Vaše rerne.
Pečene premazite sa uljem ili vrelim istopljenim margarinom.
Prijatno ❤️
Нема коментара:
Постави коментар