уторак, 25. март 2025.

POSNE KIFLICE🥐






🥐Za mene je kuhinja više od mjesta gde se priprema hrana – to je moj mali raj, utočište u kojem nestaje umor, a nastaje magija ukusa i mirisa. Ništa me ne opušta kao miris sveže pečenog testa i zadovoljstvo koje donosi priprema peciva. Kada mjesim, oblikujem i pečem, zaboravim na umor i brige, jer kuhinja je moj odmor, verujte mi ❤️


Danas delim s vama recept za posne slane kiflice – mekane, mirisne i savršene za svaku priliku. Bilo da ih pravite za doručak, užinu ili goste, vjerujem da će vam postati omiljene. Spremite se da uživate u svakom zalogaju!

 Potrebno je:

1 kg mekog brašna 

1/2 litra mlake vode

1 kocka svježeg kvasca 

1 dl ulja 

3 kašike šećera 

1 kašika soli

U mlaku vodu dodajte kvasac u šećer i primiješajte da se Kvasac omekša. Dodajte so, ulje, brašno ali postepeno. Mijesite što duže, u suštini ako nemate mikser za tijesto onda oko nekih 6-7 minuta ručno. Što duže mijesite tijesto će biti ljepše.

 Ostaviti da nadođe, a zatim podijeliti na 5 loptica, svaku lopticu isjeći unakrsno(vidjeti sliku). Urolati kiflice , staviti u preh pa ostaviti ih 15-20 minuta da ponovo malo nadođu. Ovo je veoma bitno jer tek tad kiflice budu vazdušaste.

Ja sam ih pre pečenja nasprejala maslinovim uljem sa aromom Chili-ja. Peći na 200°C oko 17 minuta,  zavisi od Vaše rerne. 

Pečene premazite sa uljem ili vrelim istopljenim margarinom. 

Prijatno ❤️


Нема коментара:

Постави коментар