уторак, 25. март 2025.

POSNI BAKIN KOLAČ

Hrskavi spolja, a mekani iznutra, ovi slani bakin kolači pravo su iznenađenje za nepce! Testo je bogato začinima koji se savršeno stapaju—mirisni origano i ruzmarin donose mediteransku notu, beli luk i biber daju blagu pikantnost, dok kim i susam dodaju poseban šmek. Svaki zalogaj donosi pun, aromatičan ukus, a zlatno-pečena površina mami na još jedno parče. Idealni su kao grickalica a sjajno se uklapaju i u svečana posluženja. Jednostavni za pripremu, ali puni karaktera—baš kao bakin tajni recept!

Sastojci:

6 casa bijelog brasna
1,5 casa bijelog vina,
2 case ulja,
1 kasicica soli,
1 prasak za pecivo,
100 g susama
,5 gr. kima.(pola kesice)
origano, ruzmarin, malo mljeven paprike i malo bijelog luka u granulama, biber.


Priprema:

Sve sastojke zamjesiti,dobro ga izraditi i staviti u zamrzivac 10-tak minuta.Peci u presi za bakin kolac,a ko nema presu,moze da isjece na stapice i da pece u plehu. Napomena:1 casa = 2 dl.

1 коментар:

  1. U testo se moze dodati kesica belog luka u prahu, kasika (supena) origana i kasika tucane paprike, bude jos pikantnije i mirisnije :)

    ОдговориИзбриши