субота, 14. децембар 2024.

POSNE PROJARICE

Ove posne projarice su savršen spoj jednostavnosti i bogatog ukusa. Iako ne sadrže mlečne proizvode i jaja, zahvaljujući pažljivo odabranim sastojcima ostaju sočne, mekane i neverovatno ukusne. Dodavanjem semenki poput čorokota, bundeve, suncokreta i lana, ne samo da dobijaju hrskavu teksturu i puniji ukus, već postaju i nutritivno bogatije. Idealne su za doručak, užinu ili kao prilog uz omiljena jela, a najbolje ih je poslužiti tople, dok su najmirisnije. 



Posne projarice, posni recepti,

 Potrebno je:

3 šoljice mekog brašna (190 gr)

3 šoljice kukuruznog brašna(150 gr)

2 šoljice ulja(130 ml)

4 šoljice mineralne vode (250 ml)

Prašak za pecivo, so

Sok od jednog limuna


Možete dodati i sitno sjeckanu pečenu papriku, kisele krastavčiće,  sjeckane masline, posni sir. U svakom slučaju budu preukusne 🥰


So, sjemenke po želji (ja sam stavila suncokret, tikve, lan, susam, čorokot)


Plus:


Nasjeckala sam i par maslina u tijesto


Prvo pomešati suve sastojke pa dodati mokre i sve dobro izmešati sa žicom. 

Ako je pežitko, dodajte još 2-3 kašike kukuruznog brašna. Ovo je bitno iz razloga jer nije svako kukuruzno brašno isto. Neko brašno upija manje tečnosti ako je presitno mljeveno (ja koristim samo to kukuruzno koje je sitno mljeveno, ponekad dodam koju kašiku palente jer ona baš upije višak tečnosti. (sjemenkama posuti po vrhu pre pečenja). 

Sipati u modle, ako imate limeni pleh za projarice onda stavite papirne korpice a ako nemate papirne onda nauljite i pospite malo brašnom da se ne zalepi za dno. Možete i u silikonskim modlama peći.

Peći na 200°C oko 30 minuta dok ne porumene.

Prijatno ❤️

Нема коментара:

Постави коментар