Пређи на главни садржај

Истакнути

PUSLICA OBLANDA

Neobična puslica sa oblandom – zaboravljeni kolač iz starog kuvara.  U moru modernih torti i kolača, ponekad najviše prijaju oni starinski ukusi koji nas vrate u detinjstvo, gde je svaki zalogaj bio pun topline i pažnje. Ova neobična puslica sa oblandom upravo je takav kolač – starinski, a opet poseban i nesvakidašnji. Spoj hrskave oblande, vazdušastih belanaca sa orasima i bogatog fila od žumanaca stvara jedinstvenu kombinaciju tekstura i ukusa kojoj je teško odoleti. Ono što je čini drugačijom jeste to što se peče – da, pečena puslica u oblandi! Rezultat je savršen balans između mekoće i hrskavosti, starinskog i posebnog. Idealna je za praznike, slave ili kada jednostavno želite da podsetite sebe i druge koliko je moćan ukus domaće poslastice. Ovaj recept sam prvi put probala pre nekih 30 godina kod moje jetrve 🧡   Potrebno je: Pakovanje oblandi Za jedan list oblande je potrebno: 3 bjelanca  150 gr šećera  Sjeckani orasi (ne piše količina ali sam ja stavila 5...

PIJANI ŠAMPINJONI

Aromatični, sočni i puni ukusa, ovi prženi šampinjoni sa belim vinom i belim lukom pravi su delikates za sve ljubitelje pečuraka! Vino im daje blag, sofisticiran ukus, dok beli luk naglašava njihovu prirodnu aromu. Savršeni su kao toplo predjelo, prilog uz glavno jelo ili lagana večera uz krišku hrskavog hleba. Jednostavno, brzo i neodoljivo!

Sastojci:

šampinjoni,
 crni luk
 so,
 bijelo vino
biber, vegeta

Priprema:



Šampinjone i crni luk iseckati i ispržiti na ulju. Posoliti i dodati začine po želji a pred sam kraj prženja preliti sa 1 dl bijelog vina i još koji minut pržiti da vino malo ispari. Mjera je po želji.

Pijani šampinjoni, posni recepti

Коментари

Odricanje odgovornosti

Svi recepti i saveti na blogu “Svekrvica” služe u informativne svrhe. Ne odgovaramo za rezultate pripreme jela ili moguće alergijske reakcije.

Isprobajte nasa napopularnija jela