Претражи овај блог
Mi smo dve prijateljice i jedna mlada snajka koje spaja ljubav prema kuvanju, porodici i tradiciji. Volimo da isprobavamo recepte, okupljamo porodicu i prijatelje i uživamo u lepim trenucima za stolom. Naš blog je mesto gde delimo proverene recepte i inspiraciju za sve koji vole domaću kuhinju. Pridružite nam se, kuvajmo i družimo se zajedno!
Истакнути
- Преузми линк
- X
- Имејл адреса
- Друге апликације
POSNE SLAVSKE KORPICE
Posne korpice sa ajvarom i kikirikijem pravi su izbor za sve ljubitelje hrskavih zalogaja punih bogatog ukusa. Kombinacija mirisnog, pečenog testa i kremastog fila od ajvara i kikirikija daje savršenu harmoniju ukusa, dok dekoracija od svežeg peršuna i paprike unosi dozu svežine. Ove korpice su ne samo prelepe na stolu, već su i fantastičan zalogaj za sve prilike – bilo da ih pripremate za slavu, prazničnu trpezu ili jednostavno želite da obradujete svoje najdraže.
Uživajte 🥰
Sastojci:
6 čaša bijelog brašna
1,5 čaša bijelog vina,
2 čaše ulja,
1 kašičica soli,
1 prašak za pecivo,
100 g susama
1 kašičica kima, origano, malo mljevene paprike, ruzmarin, mljeveni biber, granule bijelog luka.
Fil:
Pola tegle ajvara, (oko 400 gr) 100 gr mlevenog kikirikija, 1-2 kisela krastavaca (izblendati i ocijediti eventualnu tečnost ako je ima) .
Zamjesiti tijesto pa ga ostaviti u zamrzivaču 10 minuta. Razviti oklagijom pa čašom srednje veličine vaditi krugove pa ih ređati u metalne modle (one za medine šape ili po želji). Izbockati dno sa čačkalicom.
Peći na 200 °C dok ne porumene, nekada mi je potrebno 10 minuta, nekada malo više, ali je bitno da dobije zlatnu boju, tako da najbolje da "dežurate" pored rerne 🫣
Zamjesiti ajvar, kikiriki i miksane krastavčiće, staviti u špric za šlag pa puniti korpice. Dekorisati po želji.
- Преузми линк
- X
- Имејл адреса
- Друге апликације
Odricanje odgovornosti
Isprobajte nasa napopularnija jela

PUSLICA OBLANDA
- Преузми линк
- X
- Имејл адреса
- Друге апликације

Vaskršnja pogača
- Преузми линк
- X
- Имејл адреса
- Друге апликације
Коментари
Постави коментар