Пређи на главни садржај

Истакнути

RIBLJI ŠTAPIĆI IZ RERNE

 Lagani riblji ručak iz rerne – zdrav, ukusan i bez mnogo muke. U danima kada želimo da ručak bude lagan, ali ipak ukusan i hranljiv, kombinacija ribe i povrća je uvek pravi izbor. Ovaj jednostavni recept je idealan za one koji poste, vode računa o ishrani ili jednostavno žele brz obrok koji ne zahteva mnogo vremena u kuhinji. Riblji štapići iz rerne su praktično rešenje kad nemamo svežu ribu pri ruci, a želimo da uživamo u njenom blagom ukusu. Pečenjem u rerni umesto prženja štedi se vreme, ali i kalorije, što ovaj obrok čini još privlačnijim. Uz njih, poslužen je klasični bareni krompir – jednostavan, ali nezamenjiv prilog koji se savršeno slaže sa ribom. Za dodatnu svežinu i boju tu je kratko dinstani spanać, obogaćen kašikom posne pavlake, koji jelu daje kremastu strukturu i blagu kiselkastu notu. Preko svega se narenda malo posnog biljnog sira – taman toliko da zaokruži ukuse i doda onu finu, topljivu završnicu. Ono što bih htjela da napomenem je to, da uvijek birate skuplju v...

POSNI NAMAZ SA SUŠENIM PARADAJZOM






Obožavam jednostavne recepte za vreme.posta. Posebno volim namaze koje možemo par dana da koristimo.ovaj je baš jednostavani na listije za našu posnu slavu.

 🫒 Potrebno je🫒:

Teglica leblebija (350g)

Teglica sušenog paradajza u ulju (140g, Lidl)

3 čena bijelog luka 

Malo svežeg bosiljka

So, biber, malo ljute papričice, kašičica mljevene paprike

I ulje iz teglice.

Leblebije ocijediti od tečnosti i staviti u blender. Dodati sušene paradajz (i ulje iz teglice dodati), bijeli luk, začine po ukusu i svježi bosiljak. Sve izblendati. 

Brzo, jednostavno i ukusno

Коментари

Odricanje odgovornosti

Svi recepti i saveti na blogu “Svekrvica” služe u informativne svrhe. Ne odgovaramo za rezultate pripreme jela ili moguće alergijske reakcije.

Isprobajte nasa napopularnija jela