четвртак, 20. март 2025.

Losos sa brokolijem

 

Prema savetima nutricionista, ribu bi trebali jesti bar dva puta u toku sedmice. Losos jeste skuplja varijanta ali je i bitno da se kvalitetno hranimo. Uz lososa sam servirala i pire od brokolija i kuvani krompir, a riba prelivena mediteranskim prelivom tako da Vam hljeb nije ni potreban uz ovo jelo.

Potrebno je:

Dimljeni losos

Glavica brokolija

Kuvani krompir 

Za mediteranski preliv:

Maslinovo ulje

Bijeli luk

Svježi peršun 

Što se tiče maslinovog ulja, najbolje je extra devičansko maslinovo. 

Priprema:

Losos ispržiti na malo maslinovog ulja sa obe strane. Pržen losos  izvaditi na papirni ubrus da upije višak masnoće. Glavicu brokolija očistiti, isjeći na komade i obariti a zatim ga ispasirati i posoliti po ukusu.

Krompir obariti.

Mediteranski preliv:

Ja stavim par kašika maslinovog ulja,  2 čena bijelog luka i sjeckan peršun. Servirati a zatim lososa preliti sa prelivom. Po želji možete dodati I ljute papričice ili biber i sl.začini.

Ovakav način pripreme lososa sam vidjela kod nutricionistkinje Dragane Lošić. (Ne samo ovaj već dosta drugih savjeta i recepata za zdravu ishranu).

Obrok je divan i lagan, a što je najbitnije zdrav je.



1 коментар: