Пређи на главни садржај

Истакнути

POSNE PROJARICE SA TIKVICAMA

Posne Projarice: Spoj Tradicije i Svježine Dobrodošli u svijet ukusa gdje se tradicija susreće sa svježinom prirode! Danas vam donosim recept koji će vas oduševiti jednostavnošću pripreme i bogatstvom okusa – posne projarice sa tikvicama, peršunom i sjemenkama. Ove projarice nisu samo jelo; one su mali zalogaji sreće koji donose toplinu doma i miris svježe pečenog kukuruza. Bilo da ste u potrazi za savršenim doručkom, laganom večerom ili ukusnim dodatkom glavnom jelu, ove projarice su idealan izbor. Spoj sočne tikvice, aromatičnog svježeg peršuna i hrskavih sjemenki stvara harmoniju tekstura i okusa koja će vas osvojiti na prvi zalogaj. Osim što su nevjerojatno ukusne, ove projarice su i posne, što ih čini savršenim za dane posta ili za sve one koji preferiraju biljnu prehranu. Pripremite se da vaša kuhinja zamiriše na domaće i da vaša nepca dožive pravu rapsodiju! P.s još sam dodala par kockica posnog sira, tek da iskoristim 🥰 Posne Projarice sa Tikvicama, Peršunom i Sjemenkama: ...

Proja sa tikvicama



   
Tikvice su izvanredan dodatak ishrani iz više razloga. Evo nekoliko ključnih benefita i načina na koje ih možete uključiti u svoju ishranu:

Nutritivne prednosti tikvica

Niska kalorijska vrednost: Tikvice su lagane, što ih čini odličnim izborom za one koji prate unos kalorija.

Vlakna: Bogate su dijetetskim vlaknima, što pomaže u regulaciji probave i održavanju osećaja sitosti.

Vitamini i minerali: Sadrže vitamin C, vitamin A, kalijum i magnezijum, koji su važni za imunitet, vid i pravilno funkcionisanje mišića.

Antioksidansi: Prisustvo antioksidanata pomaže u borbi protiv slobodnih radikala i smanjenju oksidativnog stresa.


Načini uključivanja tikvica u ishranu

Sveže salate: Narezane tikvice mogu biti osvežavajući dodatak salatama.

Pečene ili grilovane: Pečene tikvice s maslinovim uljem, začinima i belim lukom mogu biti izvrstan prilog.

Supе i čorbe: Tikvice se često dodaju supama i čorbama, čime se povećava nutritivna vrednost jela.

Pržene ili pripremljene na pari: Možete ih koristiti i kao prilog uz glavno jelo, čuvajući njihovu teksturu i hranljive sastojke.


Tikvice su takođe izuzetno prilagodljive različitim kuhinjama i receptima, pa možete eksperimentisati s njima u jelima koja su kako tradicionalna, tako i moderna. Uključivanje tikvica u vašu ishranu može doprineti zdravijem načinu života uz uvođenje raznovrsnih i ukusnih jela.




Proja sa tikvicama, tikvice, proja


Sastojci:


1 kg tikvica, 4 cela jaja,2dl jogurta,1 dcl ulja ,1 prašak za pecivo,100-150 g sitnog sira,2dcl instant palente


Priprema:



Izrendati tikvice,1kg, posoliti i ostaviti da odstoji 1 sat.

Umutiti 4 cela jaja,2dl jogurta,1dl ulja ,1 prašak za pecivo,100-150g sitnog sira,2dl instant palente,

Sve to izmešati da se sjedini. Iscediti tikvice, da što manje tečnosti ostane, sjediniti sa masom, razliti u pleh podmazan maslacem i posuti brašnom, peći u zagrejanoj rerni na 250 stepeni.
Služiti toplo sa jogurtom,a lepo je i hladno.

Коментари

Odricanje odgovornosti

Svi recepti i saveti na blogu “Svekrvica” služe u informativne svrhe. Ne odgovaramo za rezultate pripreme jela ili moguće alergijske reakcije.

Isprobajte nasa napopularnija jela