Пређи на главни садржај

Истакнути

PUSLICA OBLANDA

Neobična puslica sa oblandom – zaboravljeni kolač iz starog kuvara.  U moru modernih torti i kolača, ponekad najviše prijaju oni starinski ukusi koji nas vrate u detinjstvo, gde je svaki zalogaj bio pun topline i pažnje. Ova neobična puslica sa oblandom upravo je takav kolač – starinski, a opet poseban i nesvakidašnji. Spoj hrskave oblande, vazdušastih belanaca sa orasima i bogatog fila od žumanaca stvara jedinstvenu kombinaciju tekstura i ukusa kojoj je teško odoleti. Ono što je čini drugačijom jeste to što se peče – da, pečena puslica u oblandi! Rezultat je savršen balans između mekoće i hrskavosti, starinskog i posebnog. Idealna je za praznike, slave ili kada jednostavno želite da podsetite sebe i druge koliko je moćan ukus domaće poslastice. Ovaj recept sam prvi put probala pre nekih 30 godina kod moje jetrve 🧡   Potrebno je: Pakovanje oblandi Za jedan list oblande je potrebno: 3 bjelanca  150 gr šećera  Sjeckani orasi (ne piše količina ali sam ja stavila 5...

POSNE LJEŠNIK KOCKE



Posne lešnik kocke, sastojci:
1 pakovanje medenih kora
3 dl biljnog mleka (sojinog, bademovog, pirinčanog...)
100 g šećera
3 kašike griza
2 kašike oštrog brašna
1 kesica vanilin šećera
150 g margarina
100 g šećera u prahu
200 g mlevenog lešnika (pečenog)

Glazura:
150 g čokolade
1 kašika margarina 
2-3 kašike tople vode


Posne lešnik kocke, priprema:
U šerpi sjedinite mleko, šećer, brašno i griz.
Kuvajte da srednoj temperaturi dok se fil ne zgusne, pa umešajte vanilin šećer.
Penasto umutite margarin i šećer u prahu, pa sjedinite sa ohlađenim filom.
Na kraju umešajte lešnik.

Fil podelite na tri dela i nafilujte kore (u pakovanju ima 4 kore).

Pritisnite nečim teškim kako bi se kore i fil sjedinili.

Kada se kore omekšaju, kolač prelijte glazurom koju ćete pripremiti tako što ćete istopiti čokoladu i margarin na niskoj temperaturi i na kraju umešati vodu.

Recept sam preuzela pre nekih 4-5 godina sa bloga. Hvala,  predivni su 🥰

Domacicazavas.blogspot.com



 

 

Коментари

  1. Анониман25. март 2025. 22:06

    Ovo je fenomenalan recept, pravim prvom prilikom i javljam utiske🥰 ... hvala na divnom receptu😚

    ОдговориИзбриши
  2. Анониман27. март 2025. 09:47

    Isprobala sam juce, ukucani odusevljeni

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Odricanje odgovornosti

Svi recepti i saveti na blogu “Svekrvica” služe u informativne svrhe. Ne odgovaramo za rezultate pripreme jela ili moguće alergijske reakcije.

Isprobajte nasa napopularnija jela