Пређи на главни садржај

Истакнути

PUSLICA OBLANDA

Neobična puslica sa oblandom – zaboravljeni kolač iz starog kuvara.  U moru modernih torti i kolača, ponekad najviše prijaju oni starinski ukusi koji nas vrate u detinjstvo, gde je svaki zalogaj bio pun topline i pažnje. Ova neobična puslica sa oblandom upravo je takav kolač – starinski, a opet poseban i nesvakidašnji. Spoj hrskave oblande, vazdušastih belanaca sa orasima i bogatog fila od žumanaca stvara jedinstvenu kombinaciju tekstura i ukusa kojoj je teško odoleti. Ono što je čini drugačijom jeste to što se peče – da, pečena puslica u oblandi! Rezultat je savršen balans između mekoće i hrskavosti, starinskog i posebnog. Idealna je za praznike, slave ili kada jednostavno želite da podsetite sebe i druge koliko je moćan ukus domaće poslastice. Ovaj recept sam prvi put probala pre nekih 30 godina kod moje jetrve 🧡   Potrebno je: Pakovanje oblandi Za jedan list oblande je potrebno: 3 bjelanca  150 gr šećera  Sjeckani orasi (ne piše količina ali sam ja stavila 5...

POSNE PRŽENICE

 Otkrivamo vam recept za magične posne prženice koje osvajaju ukusom, toliko verne originalu da ćete zaboraviti da su posne! Priprema je brza i jednostavna, od sastojaka koje sigurno već imate u kuhinji. Još bolje – lako možete povećati količinu i nahraniti celu porodicu. Savršene za doručak, večeru ili brzi zalogaj uz omiljeni namaz!

Posne prženice, posni recepti, posna jela

Potrebno je:


4 kriške hljeba (ja sam imala francuski baget od juče pa sam njega iskoristila)

4 kašike senfa

1 kašika ulja

2 kašike brašna

Mala šolja vode (ona mala, klasična šoljica) So, biber. Sve izmješati da bude kao smjesa za palačinke, umočiti hljeb i pržiti sa obestrane dok ne porumeni.

Mjere možete i duplati u zavisnosti od broja osoba.


Коментари

Постави коментар

Odricanje odgovornosti

Svi recepti i saveti na blogu “Svekrvica” služe u informativne svrhe. Ne odgovaramo za rezultate pripreme jela ili moguće alergijske reakcije.

Isprobajte nasa napopularnija jela