Претражи овај блог
Mi smo dve prijateljice i jedna mlada snajka koje spaja ljubav prema kuvanju, porodici i tradiciji. Volimo da isprobavamo recepte, okupljamo porodicu i prijatelje i uživamo u lepim trenucima za stolom. Naš blog je mesto gde delimo proverene recepte i inspiraciju za sve koji vole domaću kuhinju. Pridružite nam se, kuvajmo i družimo se zajedno!
Истакнути
- Преузми линк
- X
- Имејл адреса
- Друге апликације
Pastrmke
Pržene pastrmke – jednostavno, a tako ukusno!
Ponekad su najjednostavnija jela upravo ona koja nas najviše obraduju. Pržena pastrmka spada u tu kategoriju – nema tu puno filozofije, a rezultat je preukusan obrok.
Pastrmka je riba blagog ukusa, pa joj zaista ne treba mnogo dodataka. Sve što joj treba jeste malo soli, luk, možda prstohvat bibera, i naravno – dobra tava i kvalitetno ulje. Kad se lepo zapeče, spolja dobije hrskavu koricu, a unutra ostane sočna i meka. Najlepše je kad je poslužiš uz krompir salatu, malo limuna i, naravno, domaći hleb.
Ono što mi se kod pastrmke najviše dopada jeste njena jednostavnost. Nema tu komplikovanih začina, marinada koje čekaju satima… Riba, brašno i ulje – i gotov ručak!
Recept:
6-7 komada pastrmke očistiti i oprati, obrisati višak vode pa je zarezati nožem na par mjesta. Dobro posoliti i ostaviti pola sata u frižideru.
Isjeckati jednu glavicu crnog luka, dodati 1 kašiku vegete, malo sjeckanog peršuna, 2 čena sitno sjeckanog bijelog luka, sok od pola limuna pa napuniti zareze na ribi. Ribu uvaljati u kukuruzno brašno pa pržiti po 5 minuta sa obe strane.
Preliv:
3 čena sjeckanog bijelog luka
Sjeckani peršun
1 kašika vegete
3 kašike aceto balsamico
100 ml maslinovog ulja
Pečenu ribu premazati sa prelivom i posuti sjeckanim ruzmarinom.
(Recept je preuzet sa interneta)
- Преузми линк
- X
- Имејл адреса
- Друге апликације
Odricanje odgovornosti
Isprobajte nasa napopularnija jela

PUSLICA OBLANDA
- Преузми линк
- X
- Имејл адреса
- Друге апликације

Vaskršnja pogača
- Преузми линк
- X
- Имејл адреса
- Друге апликације
Коментари
Постави коментар