Пређи на главни садржај

Истакнути

PUSLICA OBLANDA

Neobična puslica sa oblandom – zaboravljeni kolač iz starog kuvara.  U moru modernih torti i kolača, ponekad najviše prijaju oni starinski ukusi koji nas vrate u detinjstvo, gde je svaki zalogaj bio pun topline i pažnje. Ova neobična puslica sa oblandom upravo je takav kolač – starinski, a opet poseban i nesvakidašnji. Spoj hrskave oblande, vazdušastih belanaca sa orasima i bogatog fila od žumanaca stvara jedinstvenu kombinaciju tekstura i ukusa kojoj je teško odoleti. Ono što je čini drugačijom jeste to što se peče – da, pečena puslica u oblandi! Rezultat je savršen balans između mekoće i hrskavosti, starinskog i posebnog. Idealna je za praznike, slave ili kada jednostavno želite da podsetite sebe i druge koliko je moćan ukus domaće poslastice. Ovaj recept sam prvi put probala pre nekih 30 godina kod moje jetrve 🧡   Potrebno je: Pakovanje oblandi Za jedan list oblande je potrebno: 3 bjelanca  150 gr šećera  Sjeckani orasi (ne piše količina ali sam ja stavila 5...

POSNI KANAPEI sa dimljenim lososom i prazilukom


Kanapei sa dimljenim lososom i prazilukom

Kada želite da impresionirate goste ili jednostavno uživate u nečemu posebnom, a da pri tome ne provedete sate u kuhinji, ovi kanapei su savršen izbor. Spoj bogatog ukusa dimljenog lososa, blage note praziluka i osvežavajuće kiselosti limuna stvara harmoničan zalogaj koji se topi u ustima. Poseban pečat ovom predjelu daje ajvar, koji donosi dozu pikantnosti i domaće topline.

Ovo jelo je sjajan spoj jednostavnosti i sofisticiranosti – brzo se priprema, a izgleda elegantno i primamljivo. Savršeno za svečane prilike, ali i za one trenutke kada želite sebi priuštiti mali luksuz da i oči uživaju ❤️

Posni kanapei, posno predjelo, posni recepti

Posni kanapei,  losos, posno predjelo


Potrebno je:


Baget

Dimljeni losos

Svježi praziluk

Svježi kopar

Sok od limuna

So, biber

Ajvar

Savjet: na 1 baget je potrebno oko 100 gr lososa i manji struk praziluka pa se prema tome i vodite, u zavisnosti koju količinu spremate i za koliko osoba. 


Isjeckati praziluk i malo posoliti, u to dodati sjeckani dimljeni losos. Preliti sa malo cijeđenog soka od limuna i pobiberiti. 

Sve fino izmješati da se sjedini. Baget isjeći na šnite, premazati sa ajvarom.

 Preko staviti smjesu od lososa.

 Dekorisati sa svježim koprom.

 

Коментари

Odricanje odgovornosti

Svi recepti i saveti na blogu “Svekrvica” služe u informativne svrhe. Ne odgovaramo za rezultate pripreme jela ili moguće alergijske reakcije.

Isprobajte nasa napopularnija jela