Пређи на главни садржај

Истакнути

POSNE PROJARICE SA TIKVICAMA

Posne Projarice: Spoj Tradicije i Svježine Dobrodošli u svijet ukusa gdje se tradicija susreće sa svježinom prirode! Danas vam donosim recept koji će vas oduševiti jednostavnošću pripreme i bogatstvom okusa – posne projarice sa tikvicama, peršunom i sjemenkama. Ove projarice nisu samo jelo; one su mali zalogaji sreće koji donose toplinu doma i miris svježe pečenog kukuruza. Bilo da ste u potrazi za savršenim doručkom, laganom večerom ili ukusnim dodatkom glavnom jelu, ove projarice su idealan izbor. Spoj sočne tikvice, aromatičnog svježeg peršuna i hrskavih sjemenki stvara harmoniju tekstura i okusa koja će vas osvojiti na prvi zalogaj. Osim što su nevjerojatno ukusne, ove projarice su i posne, što ih čini savršenim za dane posta ili za sve one koji preferiraju biljnu prehranu. Pripremite se da vaša kuhinja zamiriše na domaće i da vaša nepca dožive pravu rapsodiju! P.s još sam dodala par kockica posnog sira, tek da iskoristim 🥰 Posne Projarice sa Tikvicama, Peršunom i Sjemenkama: ...

POSNE KIFLE


1 kg brasna

500 ml vode

1 kocka svjezeg kvasca

3 kasike secera

1 kasika soli

100 ml ulja

PREMAZIVANJE: ulje

ZA PRELIVANJE 150 gr margarina

U 500 ml tople vode rastvoriti kocku kvasca sa 1 kasikom secera


Prosijati brasno usuti u zdjelu u kojoj cete mijesiti, dodati 2 kasike secera, 1 kasiku soli, vodu sa kvascem i 100 ml ulja. Umijesiti lagano, uz eventualno dodavanje jos malo brasna, da tijesto bude glatko, mekano i da se ne lijepi. Ja sam tijesto podijelila na tri dijela, pa svaki posebno razvila u krug i sjekla unakrsno da dobijem trokutuće za klasične kiflice I stavila sam domaći pekmez od šljiva.


Pleh blago podmazati, pa slagati kiflice. Ovo je veoma bitno --> ostaviti ih u plehu da ponovo narastu<-- i staviti u ugrijanu rernu na 200°C. Peći 17-18 minuta. Paziti da se  ne prepeku. Otopiti margarin ali da vri pa pečene kiflice preliti i po želji posuti sa šećerom u prahu.

Recept sam uzela od drage Lale ❤️(miris_dunja)


Коментари

Odricanje odgovornosti

Svi recepti i saveti na blogu “Svekrvica” služe u informativne svrhe. Ne odgovaramo za rezultate pripreme jela ili moguće alergijske reakcije.

Isprobajte nasa napopularnija jela