Пређи на главни садржај

Истакнути

PUSLICA OBLANDA

Neobična puslica sa oblandom – zaboravljeni kolač iz starog kuvara.  U moru modernih torti i kolača, ponekad najviše prijaju oni starinski ukusi koji nas vrate u detinjstvo, gde je svaki zalogaj bio pun topline i pažnje. Ova neobična puslica sa oblandom upravo je takav kolač – starinski, a opet poseban i nesvakidašnji. Spoj hrskave oblande, vazdušastih belanaca sa orasima i bogatog fila od žumanaca stvara jedinstvenu kombinaciju tekstura i ukusa kojoj je teško odoleti. Ono što je čini drugačijom jeste to što se peče – da, pečena puslica u oblandi! Rezultat je savršen balans između mekoće i hrskavosti, starinskog i posebnog. Idealna je za praznike, slave ili kada jednostavno želite da podsetite sebe i druge koliko je moćan ukus domaće poslastice. Ovaj recept sam prvi put probala pre nekih 30 godina kod moje jetrve 🧡   Potrebno je: Pakovanje oblandi Za jedan list oblande je potrebno: 3 bjelanca  150 gr šećera  Sjeckani orasi (ne piše količina ali sam ja stavila 5...

ŠPARGLE SA SLANINOM I POŠIRANIM JAJETOM



Uvijek sam mislila da je spremiti špargle nešto što je nezamislivo za mene, sve do momenta dok ih nisam prvi put spremila. Sada su baš često na našem stolu. I, moram priznati veoma ukusne!

Tako su jednostavne za spremiti, veoma ukusne, dekorativne, jednom riječju, savršene!


Savršen spoj jednostavnosti i elegancije na tanjiru — špargle u zagrljaju hrskave slaninice, krunisane poširanim jajetom koje se topi poput maslaca. Ovaj tanjir odiše prolećnom svežinom, a istovremeno pruža duboku utešnost domaćeg ukusa.

 Svaka komponenta ima svoju ulogu:

 špargle su nežno blanširane i pečene, slanina daje slani, dimljeni kontrast, dok žumance iz poširanog jajeta nežno obavija sve svojim bogatstvom.

Idealno kao lagani ručak, predjelo za goste ili kada želite sebi da priuštite mrvu luksuza usred običnog dana.


Špargle, šta za ručak,

Špargle, jaja, slanina

Špargle.sa slaninom i jajima


Količina je po želji.
 Ja sam po osobi koristila, 5 štapića špargle, 1 jaje i slaninu.

Špargle oprati i jednu trećinu, pri dnu, oguliti. Obariti par minuta u slanoj vodi, a zatim ih umotati po sredini sa slaninom.

Pržiti na malo ulja sa obe strane, par minuta. Jaje poširati (ja ih poširam u kutlači jer se tako ne raspadne prilikom kuvanja). Kutlaču blago premažem sa uljem tek da se jaje ne zalijepi za kutlaču.
Prijatno 🍽




 

Коментари

Odricanje odgovornosti

Svi recepti i saveti na blogu “Svekrvica” služe u informativne svrhe. Ne odgovaramo za rezultate pripreme jela ili moguće alergijske reakcije.

Isprobajte nasa napopularnija jela