Пређи на главни садржај

Истакнути

PUSLICA OBLANDA

Neobična puslica sa oblandom – zaboravljeni kolač iz starog kuvara.  U moru modernih torti i kolača, ponekad najviše prijaju oni starinski ukusi koji nas vrate u detinjstvo, gde je svaki zalogaj bio pun topline i pažnje. Ova neobična puslica sa oblandom upravo je takav kolač – starinski, a opet poseban i nesvakidašnji. Spoj hrskave oblande, vazdušastih belanaca sa orasima i bogatog fila od žumanaca stvara jedinstvenu kombinaciju tekstura i ukusa kojoj je teško odoleti. Ono što je čini drugačijom jeste to što se peče – da, pečena puslica u oblandi! Rezultat je savršen balans između mekoće i hrskavosti, starinskog i posebnog. Idealna je za praznike, slave ili kada jednostavno želite da podsetite sebe i druge koliko je moćan ukus domaće poslastice. Ovaj recept sam prvi put probala pre nekih 30 godina kod moje jetrve 🧡   Potrebno je: Pakovanje oblandi Za jedan list oblande je potrebno: 3 bjelanca  150 gr šećera  Sjeckani orasi (ne piše količina ali sam ja stavila 5...

Brzi vocni kolac



Potrebno je:


5 jaja
solja od 2 dl secera
solja od 2 dl brasna
1 prasak za pecivo
voce po zelji (maline, jabuke, kruske)
 1 slag (ili slatka pavlaka)

Priprema:


Umutiti prvo bjelanca sa secerom, pa dodavati jedno po jedno zumance. Zatim dodati brasno i pecivo i sve fino umutiti. Na dno tepsije za pecenje kolaca staviti foliju pa poredati voce, preko voca preliti smjesu i peci na 190 stepeni dok ne bude peceno. Kada je gotovo, izvrnuti na tacnu, ohladiti i premazati sa umucenim slagom.


Коментари

Odricanje odgovornosti

Svi recepti i saveti na blogu “Svekrvica” služe u informativne svrhe. Ne odgovaramo za rezultate pripreme jela ili moguće alergijske reakcije.

Isprobajte nasa napopularnija jela