Пређи на главни садржај

Истакнути

PUSLICA OBLANDA

Neobična puslica sa oblandom – zaboravljeni kolač iz starog kuvara.  U moru modernih torti i kolača, ponekad najviše prijaju oni starinski ukusi koji nas vrate u detinjstvo, gde je svaki zalogaj bio pun topline i pažnje. Ova neobična puslica sa oblandom upravo je takav kolač – starinski, a opet poseban i nesvakidašnji. Spoj hrskave oblande, vazdušastih belanaca sa orasima i bogatog fila od žumanaca stvara jedinstvenu kombinaciju tekstura i ukusa kojoj je teško odoleti. Ono što je čini drugačijom jeste to što se peče – da, pečena puslica u oblandi! Rezultat je savršen balans između mekoće i hrskavosti, starinskog i posebnog. Idealna je za praznike, slave ili kada jednostavno želite da podsetite sebe i druge koliko je moćan ukus domaće poslastice. Ovaj recept sam prvi put probala pre nekih 30 godina kod moje jetrve 🧡   Potrebno je: Pakovanje oblandi Za jedan list oblande je potrebno: 3 bjelanca  150 gr šećera  Sjeckani orasi (ne piše količina ali sam ja stavila 5...

LUBENICE


Sastojci:

250 gr ratluka
250 gr secera u prahu
100 gr kokosovog brasna
crvena i zelena boja
malo cokolade

Priprema:

Ratluk sitno isjeckati, dodati secer u prahu i kokos i sve dobro mjesiti rukama dok se ne dobije glatka masa. Smjesu podijeliti na dva dijela i u jedan dodati crvenu a u drugi zelenu boju. Napraviti valjak i od crvene i od zelene smjese i isjeci na 5 jednakih dijelova. Od crvenih napraviti loptice, a zelene razviti u krug. Na zelenu povrsinu staviti crvenu lopticu i obmotati je zelenom smjesom. Ostaviti u frizider da se stegne. Kada je dovoljno stegnuto, ostrim i tankim nozem isjeci lubenice. Cokoladu otopiti na pari, i uz pomoc cackalice napraviti sjemenke. Od ove mjere izadje oko 35 lubenica.

Коментари

Odricanje odgovornosti

Svi recepti i saveti na blogu “Svekrvica” služe u informativne svrhe. Ne odgovaramo za rezultate pripreme jela ili moguće alergijske reakcije.

Isprobajte nasa napopularnija jela