Пређи на главни садржај

Истакнути

POSNE PROJARICE SA TIKVICAMA

Posne Projarice: Spoj Tradicije i Svježine Dobrodošli u svijet ukusa gdje se tradicija susreće sa svježinom prirode! Danas vam donosim recept koji će vas oduševiti jednostavnošću pripreme i bogatstvom okusa – posne projarice sa tikvicama, peršunom i sjemenkama. Ove projarice nisu samo jelo; one su mali zalogaji sreće koji donose toplinu doma i miris svježe pečenog kukuruza. Bilo da ste u potrazi za savršenim doručkom, laganom večerom ili ukusnim dodatkom glavnom jelu, ove projarice su idealan izbor. Spoj sočne tikvice, aromatičnog svježeg peršuna i hrskavih sjemenki stvara harmoniju tekstura i okusa koja će vas osvojiti na prvi zalogaj. Osim što su nevjerojatno ukusne, ove projarice su i posne, što ih čini savršenim za dane posta ili za sve one koji preferiraju biljnu prehranu. Pripremite se da vaša kuhinja zamiriše na domaće i da vaša nepca dožive pravu rapsodiju! P.s još sam dodala par kockica posnog sira, tek da iskoristim 🥰 Posne Projarice sa Tikvicama, Peršunom i Sjemenkama: ...

Medena makom pita



Sastojci:


Kora sa medom:
50g secera, 20g margarina, 2 kasike meda, 1 jaje, 1 kasicica sode bikarbone, 200g brasna


Makom kolac:
100g secera, 3 jaja, 2 kasike vode, 3 kasike ulja, 60g brasna, 50g maka, pola praska za pecivo

Krem:
1l mleka, 3 vanilin pudinga, 200-250g secera, 250g margarina



Priprema:


Kora sa medom:
Na vatri rastopiti margarin sa medom i secerom, dodati jaje i sodu bikarbonu. Skinuti sa vatre i dodati brasno. Zamesiti testo (ako je potrebno dodati jos malo brasna), podeliti ga na dva dela, razvaljati u kore velicine pleha (djuvec tepsija 25*32cm) i ispeci na prevrnutim plehu (peci na pek papiru).

Makom kolac:
Mutiti jaja mikserom 1 minut, polako usuti secer i mutiti jos 1 minut, dodajte vodu i ulje, mutiti jos 2minuta. Izmesati brasno sa makom i praskom za pecivo, pa lagano varjacom umesati u jaja. Peci u djuvec tepsiji.


Krem:
Skuvati puding, a kada se malo prohladi dodati ulupani margarin, kasiku po kasiku i dobro izmutiti mikserom.


Slagati : medena kora - pola krema - makom kolac - pola krema - medena kora - posuti secerom u prahu 

Коментари

Odricanje odgovornosti

Svi recepti i saveti na blogu “Svekrvica” služe u informativne svrhe. Ne odgovaramo za rezultate pripreme jela ili moguće alergijske reakcije.

Isprobajte nasa napopularnija jela