Пређи на главни садржај

Истакнути

PUSLICA OBLANDA

Neobična puslica sa oblandom – zaboravljeni kolač iz starog kuvara.  U moru modernih torti i kolača, ponekad najviše prijaju oni starinski ukusi koji nas vrate u detinjstvo, gde je svaki zalogaj bio pun topline i pažnje. Ova neobična puslica sa oblandom upravo je takav kolač – starinski, a opet poseban i nesvakidašnji. Spoj hrskave oblande, vazdušastih belanaca sa orasima i bogatog fila od žumanaca stvara jedinstvenu kombinaciju tekstura i ukusa kojoj je teško odoleti. Ono što je čini drugačijom jeste to što se peče – da, pečena puslica u oblandi! Rezultat je savršen balans između mekoće i hrskavosti, starinskog i posebnog. Idealna je za praznike, slave ili kada jednostavno želite da podsetite sebe i druge koliko je moćan ukus domaće poslastice. Ovaj recept sam prvi put probala pre nekih 30 godina kod moje jetrve 🧡   Potrebno je: Pakovanje oblandi Za jedan list oblande je potrebno: 3 bjelanca  150 gr šećera  Sjeckani orasi (ne piše količina ali sam ja stavila 5...

POSNA LJESNIK TORTA

Sastojci:

Kora:
100 gr brasna
5 kasika mljevenih oraha
5 kasika secera
pola praska za pecivo
3 kasike ulja
180 ml mineralne vode (lepo izmerite 180 ml, jer sa npr 2 dl vode bude žitko)
Fil:
16 kasika secera
1 l kisele vode
4 pudinga od ljesnika
1 posni margarin
150 gr secera u prahu
200 gr ljesnika (samljeti i proprziti)

Priprema:

Od sastojaka za koru umutiti koru i peci na 200 stepeni dok ne bude pecena. Umutiti tri takve kore.
Fil:
Mineralnu vodu, secer i puding skuvati i ohladiti. Dodati margarin i secer u prahu, fino umutiti pa dodati i ljesnike. Sve izmjesati u finu masu pa filovati kore. Po zelji mozete premazati sa slagom. Ja sam pekla dvije kore umjesto tri.

Коментари

Odricanje odgovornosti

Svi recepti i saveti na blogu “Svekrvica” služe u informativne svrhe. Ne odgovaramo za rezultate pripreme jela ili moguće alergijske reakcije.

Isprobajte nasa napopularnija jela