Пређи на главни садржај

Истакнути

POSNE PROJARICE SA TIKVICAMA

Posne Projarice: Spoj Tradicije i Svježine Dobrodošli u svijet ukusa gdje se tradicija susreće sa svježinom prirode! Danas vam donosim recept koji će vas oduševiti jednostavnošću pripreme i bogatstvom okusa – posne projarice sa tikvicama, peršunom i sjemenkama. Ove projarice nisu samo jelo; one su mali zalogaji sreće koji donose toplinu doma i miris svježe pečenog kukuruza. Bilo da ste u potrazi za savršenim doručkom, laganom večerom ili ukusnim dodatkom glavnom jelu, ove projarice su idealan izbor. Spoj sočne tikvice, aromatičnog svježeg peršuna i hrskavih sjemenki stvara harmoniju tekstura i okusa koja će vas osvojiti na prvi zalogaj. Osim što su nevjerojatno ukusne, ove projarice su i posne, što ih čini savršenim za dane posta ili za sve one koji preferiraju biljnu prehranu. Pripremite se da vaša kuhinja zamiriše na domaće i da vaša nepca dožive pravu rapsodiju! P.s još sam dodala par kockica posnog sira, tek da iskoristim 🥰 Posne Projarice sa Tikvicama, Peršunom i Sjemenkama: ...

SLAVSKI KOLAČ


Sastojci:

1 kg brasna
osvecena vodica
so, kvasac
sjemenke za ukrasavanje

Priprema:

U brasno staviti suvi kvasac i so, pa osvecenom vodicom umjesiti tjesto. Pokriti cistom krpom i ostaviti da nadolazi. Kada nadodje, dobro ga izraditi sa posipanjem brasna po potrebi i staviti u tepsiju sa pak papirom (da se ne bi zalijepio kolac za tepsiju). Od malo brasna i hladne vode umjesiti malo tvrdje tjesto, razviti oklagijom i praviti sare. Kada tjesto u tepsiji dva puta poveca volumen, tek onda staviti sare na kolac (tako nece ispucati prilikom pecenja). Po zelji na kolac mozete stavljati razne sjemenke, ili sta vec zelite. Peci na 200 stepeni oko 1 sat (40 minuta na 200 i 20 minuta na 170) ili pecite kako ste navikle na svoju rernu.

Коментари

Odricanje odgovornosti

Svi recepti i saveti na blogu “Svekrvica” služe u informativne svrhe. Ne odgovaramo za rezultate pripreme jela ili moguće alergijske reakcije.

Isprobajte nasa napopularnija jela