Пређи на главни садржај

Истакнути

PUSLICA OBLANDA

Neobična puslica sa oblandom – zaboravljeni kolač iz starog kuvara.  U moru modernih torti i kolača, ponekad najviše prijaju oni starinski ukusi koji nas vrate u detinjstvo, gde je svaki zalogaj bio pun topline i pažnje. Ova neobična puslica sa oblandom upravo je takav kolač – starinski, a opet poseban i nesvakidašnji. Spoj hrskave oblande, vazdušastih belanaca sa orasima i bogatog fila od žumanaca stvara jedinstvenu kombinaciju tekstura i ukusa kojoj je teško odoleti. Ono što je čini drugačijom jeste to što se peče – da, pečena puslica u oblandi! Rezultat je savršen balans između mekoće i hrskavosti, starinskog i posebnog. Idealna je za praznike, slave ili kada jednostavno želite da podsetite sebe i druge koliko je moćan ukus domaće poslastice. Ovaj recept sam prvi put probala pre nekih 30 godina kod moje jetrve 🧡   Potrebno je: Pakovanje oblandi Za jedan list oblande je potrebno: 3 bjelanca  150 gr šećera  Sjeckani orasi (ne piše količina ali sam ja stavila 5...

prebranac

Sastojci:

pasulj, oko pola kg ili po zelji
5-6 glavica crnog luka
4-5 strukova praziluka
2 mrkve
2 svjeze paprike, moze i iz zamrzivaca
so, biber, vegeta, malo bijelog luka, po zelji lorber, persun

Priprema:

Pasulj skuvati i ocjediti ga. Luk i praziluk isjeckati pa ih proprziti. dodati sjeckanu mrkvu na kolutove, posoliti i dodati zacine po zelji. Pasulj takodje posoliti po zelji. U zemljani pekac naliti malo ulja, pa staviti red pasulja, red przenog luka i praziluka, pa opet pasulj, pa luk, pa pasulj, i po vrhu staviti rezane paprike. Ja sam dodala i malo luka vlasca. Preliti sa jos malo ulja, i staviti u pecnicu jos nekih 15-20 minuta.

Коментари

Odricanje odgovornosti

Svi recepti i saveti na blogu “Svekrvica” služe u informativne svrhe. Ne odgovaramo za rezultate pripreme jela ili moguće alergijske reakcije.

Isprobajte nasa napopularnija jela