Пређи на главни садржај

Истакнути

PUSLICA OBLANDA

Neobična puslica sa oblandom – zaboravljeni kolač iz starog kuvara.  U moru modernih torti i kolača, ponekad najviše prijaju oni starinski ukusi koji nas vrate u detinjstvo, gde je svaki zalogaj bio pun topline i pažnje. Ova neobična puslica sa oblandom upravo je takav kolač – starinski, a opet poseban i nesvakidašnji. Spoj hrskave oblande, vazdušastih belanaca sa orasima i bogatog fila od žumanaca stvara jedinstvenu kombinaciju tekstura i ukusa kojoj je teško odoleti. Ono što je čini drugačijom jeste to što se peče – da, pečena puslica u oblandi! Rezultat je savršen balans između mekoće i hrskavosti, starinskog i posebnog. Idealna je za praznike, slave ili kada jednostavno želite da podsetite sebe i druge koliko je moćan ukus domaće poslastice. Ovaj recept sam prvi put probala pre nekih 30 godina kod moje jetrve 🧡   Potrebno je: Pakovanje oblandi Za jedan list oblande je potrebno: 3 bjelanca  150 gr šećera  Sjeckani orasi (ne piše količina ali sam ja stavila 5...

bijele pihtije


pola litra jogurta
300 gr majoneze
5 kesica želatina,
 2 kuvana jajeta
 150 gr šunke
1 veća mrkva
3-4 kisela krastavčića
so po potrebi
 Priprema:
Želatin otopiti u malo jogurta pa kada se fino izmješa dodati i ostatak jogurta. Staviti na sporet da se fino šelatin otopi. Dodati majonez pa sve fino izmješati. Ako ima grudvica, dodatnu umutiti štap mikserom. Dodati povrce (mrkvu obariti), pa sve izmješati i posoliti po ukusu. Malo prohladiti i sipati u silikonske kalupe ili već po želji, možete izliti i u tepsiju pa sjeći kao štanglice.





Коментари

Odricanje odgovornosti

Svi recepti i saveti na blogu “Svekrvica” služe u informativne svrhe. Ne odgovaramo za rezultate pripreme jela ili moguće alergijske reakcije.

Isprobajte nasa napopularnija jela