Pola vezice korijandera(ja nekada stavim sitno sjeckan praziluk, zaista je mala razlika u ukusu)
200 gr luka
80 gr suve kajsije
80 ml ulja
2 patlidžana srednje veličine
400 gr paradajza iz konzerve
50 gr paradajza iz tube
2 kašičice Curry začina u prahu
2 kašičice soli
10 gr braon šećera
10 ml soka od limuna
1/2 kašičice bibera
2 kašičice kurkume u prahu
40 gr susama
Oko 100 ml vegan vrhnja za kuvanje.
Na 40 ml ulja sam propržila malo sjeckanog korijandera (kada nemam korijander ja stavim svježi owršun, gotovo da I nema razlike) pa dodala paradajz ih konzerve, paradajz iz tube, Curry, so, šećer, sok od limuna, biber, Kurkumu i sve dinstala nekih 10-tak minuta. U drugu posudu dodati preostalo ulje i dodati sjeckani luk i patlidžan sječen na kockice. Zatim sam dodala sjeckane kajsije, smjesu od paradajza i na kraju susam. Sve dobro izmješati I dinstati još par minuta. Probati pa po ukusu dodati još Curry i Kurkumu, biber i eventualno so ako nije dovoljno slano (ja sam sve navedeno dodavala dok nisam dobila željeni ukus). Na kraju sam dodala preostali svježi korijander. U receptu ne ide celer ali sam ja u prženju luka dodala sjeckanu stabljiku celera(ne puno, ali mjerno za jednu šaku).
Uz ovo jelo se služi Naan pecivo ali sam i to po mom nekom "receptu" po ukusu pravila, tek da liči na Naan. Razmutila sam jednu kesicu germe sa čašom mlake vode, dodala so i malo šećera i dodala brašna, toliko da bude gušće od smjese za palačinke. Pržila sam na vrlo malo maslinovog ulja a uz pomoć kašike sam tijesto razvuka u tiganju da bi bilo tanko. Kratko sa obe strane dok
Нема коментара:
Постави коментар