Пређи на главни садржај

Истакнути

RIBLJI ŠTAPIĆI IZ RERNE

 Lagani riblji ručak iz rerne – zdrav, ukusan i bez mnogo muke. U danima kada želimo da ručak bude lagan, ali ipak ukusan i hranljiv, kombinacija ribe i povrća je uvek pravi izbor. Ovaj jednostavni recept je idealan za one koji poste, vode računa o ishrani ili jednostavno žele brz obrok koji ne zahteva mnogo vremena u kuhinji. Riblji štapići iz rerne su praktično rešenje kad nemamo svežu ribu pri ruci, a želimo da uživamo u njenom blagom ukusu. Pečenjem u rerni umesto prženja štedi se vreme, ali i kalorije, što ovaj obrok čini još privlačnijim. Uz njih, poslužen je klasični bareni krompir – jednostavan, ali nezamenjiv prilog koji se savršeno slaže sa ribom. Za dodatnu svežinu i boju tu je kratko dinstani spanać, obogaćen kašikom posne pavlake, koji jelu daje kremastu strukturu i blagu kiselkastu notu. Preko svega se narenda malo posnog biljnog sira – taman toliko da zaokruži ukuse i doda onu finu, topljivu završnicu. Ono što bih htjela da napomenem je to, da uvijek birate skuplju v...

Curry-dip patlidžan



Prvi put kada sam dobila priliku da ovo jelo probam, iskreno, probala sam samo iz razloga da ne uvredim kuvaricu 🙈 Kad ono, spoj savršenstva, predobar balans ukusa. Naravno da sam tražila recept i da ga rado spremam u dane posta.


Curry, termomix, patlidžan, pisna jela, posni recepti, uskrs, vaskrs, zdravi recrpti

Curry, dip, termomix, patlidžan, posni recepti, uskrs, posna jela,

Curry, dip, termomix, patlidžan,  posni recepti,  posna slava, posna jela,

Curry, dip, termomix, patlidžan, posni recepti, post, posna jela,

 
Potrebno je:


Pola vezice korijandera(ja nekada stavim sitno sjeckan praziluk, zaista je mala razlika u ukusu)


200 gr luka


80 gr suve kajsije


80 ml ulja


2 patlidžana srednje veličine


400 gr paradajza iz konzerve


50 gr paradajza iz tube


2 kašičice Curry začina u prahu


2 kašičice soli


10 gr braon šećera


10 ml soka od limuna


1/2 kašičice bibera


2 kašičice kurkume u prahu


40 gr susama


Oko 100 ml vegan vrhnja za kuvanje.

Na 40 ml ulja sam propržila malo sjeckanog korijandera (kada nemam korijander ja stavim svježi owršun, gotovo da I nema razlike) pa dodala paradajz ih konzerve, paradajz iz tube, Curry, so, šećer, sok od limuna, biber, Kurkumu i sve dinstala nekih 10-tak minuta. U drugu posudu dodati preostalo ulje i dodati sjeckani luk i patlidžan sječen na kockice. Zatim sam dodala sjeckane kajsije, smjesu od paradajza i na kraju susam. Sve dobro izmješati I dinstati još par minuta. Probati pa po ukusu dodati još Curry i Kurkumu, biber i eventualno so ako nije dovoljno slano (ja sam sve navedeno dodavala dok nisam dobila željeni ukus). Na kraju sam dodala preostali svježi korijander. U receptu ne ide celer ali sam ja u prženju luka dodala sjeckanu stabljiku celera(ne puno, ali mjerno za jednu šaku).


Uz ovo jelo se služi Naan pecivo ali sam i to po mom nekom "receptu" po ukusu pravila, tek da liči na Naan. Razmutila sam jednu kesicu germe sa čašom mlake vode, dodala so i malo šećera i dodala brašna, toliko da bude gušće od smjese za palačinke. Pržila sam na vrlo malo maslinovog ulja a uz pomoć kašike sam tijesto razvuka u tiganju da bi bilo tanko. Kratko sa obe strane dok


Коментари

Odricanje odgovornosti

Svi recepti i saveti na blogu “Svekrvica” služe u informativne svrhe. Ne odgovaramo za rezultate pripreme jela ili moguće alergijske reakcije.

Isprobajte nasa napopularnija jela