уторак, 1. април 2025.

SOMOVINA SA GRISINIJEM

Ako volite hrskavu koricu i sočno meso, ova pohovana somovina u mlevenom grisiniju biće pravo osveženje na vašem tanjiru! Umesto klasičnih prezli, koristimo hrskave grisini koji daju poseban šmek i laganu teksturu pohu. 

Uz dodatak aromatičnih začina, ovaj recept je savršen za brzu, ali efektnu večeru ili ručak.

 Isprobajte i uživajte u spoju hrskavosti i mekoće u svakom zalogaju!


Riba, riblji specijaliteti, jela sa ribom, posni recepti

Somovina sa grisinijem, riba, riblji sprecijaliteti

Potrebno je:

Mjere su po potrebi:

Somovina

Grisini (štapići)

Malo brašna

So

Ulje za prženje

Somovinu odlediti i isjeći na komade, posoliti po ukusu.

Grisini izblendati ili sitno izmrviti, dodati malo brašna I po potrebi još malo posoliti ali paziti jer su grisini slani.

Uvaljati somovinu u smjesu I pržiti na srednjoj temperaturi dok ne porumeni.
 
Ovo je recept od pre par godina, u jeku Korone, kada iz dosade smišljamo recepte, tad je bilo vremena na pretek 😔



 

Нема коментара:

Постави коментар