Пређи на главни садржај

Истакнути

PUSLICA OBLANDA

Neobična puslica sa oblandom – zaboravljeni kolač iz starog kuvara.  U moru modernih torti i kolača, ponekad najviše prijaju oni starinski ukusi koji nas vrate u detinjstvo, gde je svaki zalogaj bio pun topline i pažnje. Ova neobična puslica sa oblandom upravo je takav kolač – starinski, a opet poseban i nesvakidašnji. Spoj hrskave oblande, vazdušastih belanaca sa orasima i bogatog fila od žumanaca stvara jedinstvenu kombinaciju tekstura i ukusa kojoj je teško odoleti. Ono što je čini drugačijom jeste to što se peče – da, pečena puslica u oblandi! Rezultat je savršen balans između mekoće i hrskavosti, starinskog i posebnog. Idealna je za praznike, slave ili kada jednostavno želite da podsetite sebe i druge koliko je moćan ukus domaće poslastice. Ovaj recept sam prvi put probala pre nekih 30 godina kod moje jetrve 🧡   Potrebno je: Pakovanje oblandi Za jedan list oblande je potrebno: 3 bjelanca  150 gr šećera  Sjeckani orasi (ne piše količina ali sam ja stavila 5...

kolač medenjak

sastojci:
1,5 čaša šećera
2,5 čaše brašna
3 kašike ulja
1 kašičica sode bikarbone
kesica smjese za medenjake (ja sam stavila 2 kašičice cimeta umjesto smjese)
2 kašike kakaa
5 kašika meda
1,5 šolja vode
dzem od šljiva
Priprema:
Sve sastojke fino izmješati, podijeliti na dva dijela, jedan dio izliti u pouljen pleh, malo zapeći pa premazati dzemom, pa preko dzema preliti i drugi dio smjese i peći na 200 stepeni. Kada je pečeno preliti sa čokoladom ili glazurom po želji.
Ovaj divan recept nam je poslala Branka Todic. Hvala Branka <3

Коментари

Odricanje odgovornosti

Svi recepti i saveti na blogu “Svekrvica” služe u informativne svrhe. Ne odgovaramo za rezultate pripreme jela ili moguće alergijske reakcije.

Isprobajte nasa napopularnija jela